Kuldse köögivilja-mütsiga kanafilee

Kuldse köögivilja-mütsiga kanafilee

Nii karge naksava külma talveilmaga olen ma üsna tõsine kanasupi kum-mardaja ja ingveri- ja küüslauguusku. Soovitan teilegi ingverijuurikas koju tuua ja proovida tasapisi seda riivida kuuma tee hulka ja vähehaaval kuumadesse roogadesse puistata. Ingver soojendab seest, see vürtsikas võlujuur on kasulik seedimisele ja toeks hingamisteede tervisele.

Tänane retsept on aga sobilik taas nädalalõpu algusse või külalistele pakkumiseks. Kui olete juhtumisi varem kuiva kanafileed saanud ja pettuma pidanud, siis niimoodi ahjus valmistatud filee jääb mõnusalt mahlane. Lisandeid saab alati kombineerida. Katteks sobivad erinevad köögiviljad, seened, juustud. Lisandiks köögiviljaraguu või toorjuustuga hautatud porgandid ingverikillu ja küüslauguga. 

Retsept 4-le:

4 kanafileed

1 kollane paprika

1 punane paprika

2 porgandit

1 sibul

2-3 küüslauku

soovi korral suvikõrvitsat või kõrvitsat

õli

sinihallitusjuustu

majoneesi

soola

Santa Maria Chicken&Steak veskimaitseainet

Kanafileed soovitan ma julgelt ise terve kana küljest lõigata, nii saab mõnusalt kopsaka terve filee. Vajuta käelabaga filee veidi laiemaks, lihahaamri hoiame sellest roast eemale. Maitsesta mõlemalt poolt soolaga ja jahvata maitseaineveskist vürtsikaid maitseid. Aseta fileed ahjuvormi. Katte jaoks tükelda paprikad, sibul, porgandist tõmba koorijaga laastud, kui kasutad ka suvikõrvitsat, siis sellest ka laastud, ja kui kõrvitsat, siis lõika kuubikuteks, purusta küüslauk. Kuumuta pannil õli ja liiguta kiirelt köögiviljasegu läbi.

Kata kanafileed ühtlaselt veidi jahtunud köögiviljaseguga, riivi peale natuke sinihallitusjuustu. Võid valida ka mõne muu meelepärase juustu. Ujuta üle majoneesiga. Mugav on teha seda otse pudelist, et kogu köögivilja-juustukate on ühtlaselt kaetud. Majoneesi ei pea siin pelgama, sellel on kuldseks küpsetamise efektne roll. Küpseta 30min eelkuumendatud ahjus 200 kraadi juures. Kui soovid kuuma kastet, vala 10 min enne küpsetamise lõppu ahjuvormi põhja veidi kuuma vett, siis saad kosutava juurviljase maitseka leeme. Serveeri keedetud kartuli, kartulipudruga, millele võib värviks porgandit ja särtsuks küüslauku panna, või tee lisandiks samadest köögiviljadest raguu pannil.

Maitsev ja sobilik lisand on aga toorjuustuga hautatud porgandid. Selle jaoks keeda enne porgandid valmis. Jahuta ja koori, lõika otse pannile kuuma võisse, lisa veidi riivitud ingverit ja mõned küüslaugud purustatult, veidi jahu, liiguta segu läbi, vala peale kohvikoort ja viimistle maitse toorjuustuga.

Loomulikult võib kuldset kanafileed serveerida ka riisiga, külma küüslauguse kastmega, toorsalati või koduste hoidistega. Kui ettevalmistustööd enne ära teha ja külalised kindlal ajal tulemas, siis on see väga sobilik pakkuda, kuna serveerimisel niisugune toredalt pontsakas ja köögiviljast rikkalik kuldse kattega kanafilee nii kiirelt ei jahtu. 

Mütsid pähe, sallid kaela ja ingver koos sidruniga kuuma heasse teesse!

Püsige terved!

 

Pille Viljamaa