Reklaam sulgub sekundi pärast

Kuldsed porgandikotletid

Kindlasti oled märganud üleskutset süüa päevas vähemalt 5 portsjonit puu- ja köögivilju. Õnneks on praegu veel see õnnelik aeg, kus aiast, turult ja poest saab leida värsket Eestimaist kraami. Ja vanaema pani ka maalt korvitäie krõmpsuvat kaasa. Söö köögi- ja juurvilju toorelt või tee toiduks, aga siin üks porgandikotlettide retsept. Proovi kindlasti, maitseb ka lastele!

Kindlasti oled märganud üleskutset süüa päevas vähemalt 5 portsjonit puu- ja köögivilju. Õnneks on praegu veel see õnnelik aeg, kus aiast, turult ja poest saab leida värsket Eestimaist kraami. Ja vanaema pani ka maalt korvitäie krõmpsuvat kaasa. Söö köögi- ja juurvilju toorelt või tee toiduks, aga siin üks porgandikotlettide retsept. Proovi kindlasti, maitseb ka lastele!

Vaja läheb:

800 g porgandeid, riivituna

2 muna

1 sl võid

2 dl piima

3 saiaviilu

soola

paneerimiseks riivsaia

praadimiseks õli

maitselisaks hapukoort

Kuidas teha:

Tükelda saiaviilud väikesteks paladeks ning vala peale veidi piima. Pane riivitud porgandid koos või ja piimaga keedunõusse ning hauta porgandid pehmeks. Seejärel lisa pehmenenud saiatükid ja sega hästi porganditega läbi. Klopi lahti munad ja lisa segule ning maitsesta soolaga. Vormi segust pallikesed, seejärel vajuta nad kenadeks laiadeks kotlettideks. Paneeri mõlemalt poolt riivsaias ning prae kuldpruuniks.

Naudi koos hapukoorega!

 

Buduaari köögitoimkond

Meie seekordne retsept on inspireeritud "Sööme ära!" kampaaniast, käesolev nädal on pühendatud õunale. Ära siis unusta - viis peotäit ehk portsjonit puu- ja köögivilju päevas.

[gallery ids="3036632"]