Küpsetatud tomat

21 kommentaar
Küpsetatud tomat

Tomat on suurepärane toiduaine nii värskena võileiva peal ja salatis kui ka soojana pitsade ja muude ahjuroogade peal. Aga tomat ahjuroana üksinda? See on juba midagi uut.


Küpsetatud tomat

Vaja läheb:

4 väiksemat lihatomatit
1 küüslauguküüs
basiilikut, murulauku
oliivõli

Valmistamine: 

Kuumuta ahi 225 kraadi juurde ning määri väikene ahjuvorm kergelt rasvainega. Pese tomatid ja lõika alumiselt poolt umbes 1 cm paksune ketas “kaaneks” . Lõika ka tomatile terava noaga kerged triibud sisse, siis tomat ei lähe ahjus lõhki. Maitsesta lõikepind soola-pipraga ning raputa peale hakitud küüslauku, basiilikut ja murulauku. Pane “kaaned” tagasi peale ning vala igale tomatile peale oliivõli. Küpseta ahju ülemises osas 20-25 minutit kuni tomatid on pehmed, aga ei vaju veel kokku ning hakkavad väikeseid mullikesi ajama. Serveeri soojalt ning hapukoore-heeringa kastmega. 


Meeleolukat katsetamist! 

 

Mirjam Simmer

Kokakunsti toimetaja