LIHAVÕTTE GURMEEKOOL VOL4: Panniküülik

LIHAVÕTTE GURMEEKOOL VOL4: Panniküülik

Nädala pärast ongi käes lihavõttepühad. Soovisime Buduaari traditsioonilise Gurmeekooli ürituse raames leida oma kevadisele pidulauale uusi maitseid ja meile pakkus oma retseptiabi restoranis Farm toimetav hinnatud tippkokk Dmitri Rooz. Kiirelt valmiv, kevadiselt kerge jäneseliha maitsvas koorekastmes sai meie pidulaua põhiroaks. Järgmisel reedel avaldame ka desserdiretsepti, milleks on küpsetatud pasha. 

 

PANNIKÜÜLIK

1 Rannamõisa jahutatud küülik

300 g šampinjone

150 g mugulsibulat

250 g Alma vahukoort

100 g Alma hapukoort

200 g valget marjaveini

100 g toiduõli

musta pipart, soola, loorberit

Lõika šampinjonid neljaks, sibulast haki väikesed kuubikud. Prae 50 g õliga, maitsesta soola ja pipraga. Seejärel lisa vein ja keeda. Lisa rõõsk koor ja hapukoor ning sega läbi. Tükelda küülik ja prae 50 g õliga. Lisa sool, pipar, loorberileht ja vala peale kaste. Keeda pannil kaane all vaiksel tulel 30 minutit. 

Küülikuliha saabus meie Gurmeekooli Rannamõisa firma poolt, kelle veebilehelt leiab väga palju tervislikke ja hõrke retsepte ning ka põneva terviseblogi. 

Sobivad kokteilid valmisid alkohoolsete jookide maaletooja Tridensi poolt ja need segas meile valmis tunnustatud kokteilisegaja Kristo Tomingas. 

Kokteilisoovitus: Barbados Cooler

4 cl Mount Gay Eclipse rummi

Ginger Ale, laim, jää

Mount Gay Eclipse maitse: täidlane ja mahe, tunda vaniljet, kergelt suitsune ja tammine.

Vaata ka eelmist Gurmeekooli küpsetise retsepti SIIT

Mõnusaid maitseelamusi!