LIHTNE PÜHAPÄEVANE MAGUSTOIT: ahjupirnid vanillijäätisega

LIHTNE PÜHAPÄEVANE MAGUSTOIT: ahjupirnid vanillijäätisega
shutterstock

Pirne süüakse enamjaolt kas niisama või näiteks salati sees koos kana ja pähklitega. Tegelikult sobivad pirnid aga suurepäraselt ka magustoitude ja erinevate küpsetiste juurde. Need valmivad kiirelt ka ahjus.

Soojenda ahi 200 kraadi juures. Koori pirnid, lõika need pooleks ja eemalda seemned.

Sulata paar supilusikatäit võid pannil. Lisa veidi üle dl vahtrasiirupit, teelusikatäis vanilliekstrakti ja näpuotsaga kaneeli.

Sega segu ühtlaseks ning kasta poolikud pirnid selle sisse. Lao pirnid ahjuplaadile ning küpseta keskmisel kuumusel 15-20 minutit.

Serveeri vanillijäätise ja karamellikastmega.