Köögiviljadest kirju supp heast kalast võiks ilmestada meie toidusedelit ikka paar korda kuus. Pošeeritud muna lisamine tõstab lõunasupi toekat väärtust ja sobiks ehk lihasuppidele vahelduseks valmistada ka talguteks. Võib ka lihtsalt lisada supile keedetud muna, hakitult või suurte sektoritena. Rikkalikult rohelist murulauku, esimest aia püsikust tärkajat. Või rohkelt rohelist sibulat. Köögiviljadest kirju supp heast kalast võiks ilmestada meie toidusedelit ikka paar korda kuus. Pošeeritud muna lisamine tõstab lõunasupi toekat väärtust ja sobiks ehk lihasuppidele vahelduseks valmistada ka talguteks. Võib ka lihtsalt lisada supile keedetud muna, hakitult või suurte sektoritena. Rikkalikult rohelist murulauku, esimest aia püsikust tärkajat. Või rohkelt rohelist sibulat. Retsept: 1 kg lõhe supikogu vett 1 suur sibul 2 suurt porgandit 2 tomatit veerand oranži paprikat õli 3-4 kartulit 4 küüslauguküünt tilli, murulauku muna (iga sööja kohta 1 muna) meresoola, 2 loorberilehte, 4 tera vürtsi, 5 tera musta pipart kiluvürtsi sinepiseemneid Pane lõhe supikogu külma veega keema. Sobib 5 l pott. Vett pane nii palju, et kala oleks kaetud. Riisu järk-järgult vaht ja keera kuumus veidi vaiksemaks. Riisu nii kaua, kui hall vaht kaob ja supipinnale tekib kollakas kalarasv. Siis lisa loorberilehed, vürtsi- ja pipraterad. Puista potti veidi sinepiseemneid ja raputa väheke kiluvürtsi. Lisa ka veidi meresoola. Koori suur sibul ja tükelda. Mõned sibula kuldsed koored lisa supile, see annab supile kuldse jume ja enne serveerimist pole neid keeruline supist välja õngitseda. Koori porgandid ja tõmba koorijaga laastud. Haki tomatid ja paprika. Kuumuta pannil väheke õli ja keeruta kerges kuumuses sibul ja porgand läbi. Lisa kõik supile ja lase vaiksel tulel podiseda. Tükelda kartulid väikesteks kuubikuteks. Kui lõhe on pehme, tõsta vahukulbi abil kala supist välja, lase jahtuda. Eemalda kondid ja pane lõhe roosakad tükid suppi tagasi. Lisa kartulid, rohkelt tilli ja murulauku. Purusta küüslaugud ja lisa lõpuks supile. Maitsesta lõplikult soolaga. Kui kartul valmis, siis keera kuumus välja ja lase maitsetel selgineda. Pošeeritud muna jaoks aja kastrulis vesi keema, lisa sinna veidi valge veini äädikat. Löö muna väiksesse kohvitassi, keera keemine vaiksemaks, aga aja lusikaga vesi keerisesse ja kalla muna ettevaatlikult vette. Algul võib tunduda, et kõik läks nässu või midagi ei tulnud välja. Keeris tõmbab muna kenasti kaasa ja hakkab teda vormima. Võid veidi vahukulbiga muna vees kohendada. Keeda umbes 3 minutit, et muna sisu jääks kergelt pehme. Tõsta muna vahukulbiga välja, tee noaga keskele lõige ja aseta kuumale supile. Kui see kõik tundub keeruline, siis lisa supile tavaliselt keedetud muna. Maitseb ikka hästi! Pille Viljamaa
Kirsti Timmer — FOTO: TV3 Keha ja vaim NÕID KIRSTI TIMMER avaldas, mida unes ussi nägemine tegelikult tähendab
Seidi Voogre — FOTO: Seidi Voogre/Instagram Ilu ja mood FOTOD: SEIDI VOOGRE näitas, mida sellerimahla joomine tema näoga tegelikult teinud on
Puhitus ja IBS - miks seda just naistel rohkem esineb? — FOTO: Biocodex Sisuturundus Puhitus ja IBS – miks seda just naistel rohkem esineb?
Üksinda reisile — FOTO: Depositphotos.com Sisuturundus Üksinda reisile? 7 soovitust, kuidas selleks valmistuda