Reklaam sulgub sekundi pärast

Maitsvad Küprose pannkoogid vanillijäätisega

6. augustil algusega kell 17.50 toob Sony Entertainment Television televaatajateni võistlusliku kokandussaate “Minu köök on parim” kolmanda hooaja. Teleshow tuliuue hooaja avaosas valmistavad võistlejad magustoiduks Küprose pannkooke, millele annab eriti hea meki käsitsi valmistatud vanillijäätis.

6. augustil algusega kell 17.50 toob Sony Entertainment Television televaatajateni võistlusliku kokandussaate “Minu köök on parim” kolmanda hooaja. Teleshow tuliuue hooaja avaosas valmistavad võistlejad magustoiduks Küprose pannkooke, millele annab eriti hea meki käsitsi valmistatud vanillijäätis. Kui jäätise valmistamiseks aega napib, võib kasutada ka poest ostetud vanillijäätist.

 

Ettevalmistusaeg: 2 tundi (koos jäätise valmistamisega)

Küpsetusaeg: 20 minutit

Kogus: 4 inimesele, 8 pannkooki

 

Koostisained:

130 g pruuni suhkrut

2 tl jahvatatud kaneeli

¼ tl jahvatatud muskaatpähklit

50 g peeneks hakitud Kreeka pähkleid

140 ml oliiviõli

150 g nisujahu

250 g isekerkivat jahu*

300 ml sooja vett

Kaunistamiseks Kreeka pähkli viile

 

* Isekerkiva jahu saamiseks lisage 250 g nisujahule 1 suure kuhjaga teelusikatäis küpsetuspulbrit ja 1 väikse kuhjaga teelusikatäis peent soola. Segage jahusegu hästi läbi, soovitatavalt sõeludes.

 

Valmistamine:

Sega väikeses kausis pruun suhkur, kaneel ja muskaatpähkel. Pane 2 tl segu kõrvale, seejärel lisa suuremale segule juurde Kreeka pähklid.

Taina tegemiseks sõelu nisujahu ja isekerkiv jahu suurde kaussi. Lisa enamik veest ja õli ning sega. Kui segu jääb kuivaks, siis lisa veel vett ja õli. Tõsta tainas jahusele lauale ja sõtku 10 minutit, kuni tainas on pehme ja sile. Kata toidukilega ja pane üheks tunniks külmkappi. Jaga tainas 8 ühesuuruseks palliks ja raputa kergelt jahuga üle.

Kui sul on olemas pastamasin, siis säti see kõige laiemale seadele, seejärel lase tainas masinast läbi. Vähenda vahet ühe täkke kaupa, kuni jõuad kõige madalama seadeni, tainas on peenike ja umbes 60 cm pikk. Korda sama ülejäänud tainatükkidega. Kui sul pastamasinat pole, siis rulli tainas käsitsi.

Pintselda kõik tainalehed kergelt oliiviõliga üle ja puista kõrvale pandud suhkruseguga üle. Voldi taina üks ots 8 cm kauguselt üle taina. Voldi järjest kuni lõpuni. Lõpptulemuseks on 8 cm laiune ümbriku-kujuline pannkook. Lõika ääred ühtlaseks.

Prae pannkooke keskmisel kuumusel 3-4 minutit kummaltki poolelt, kuni nad on kuldsed ja krõbedad. Puista pannkookidele suhkru ja Kreeka pähkli segu. Serveeri vanillijäätise ja Kreeka pähkli viiludega.

 

Vanillijäätis

125 ml piima

375 ml vahukoort

5 munakollast

150 g peensuhkrut

1½ vanilliessentsi

375 g marineeritud kreeka pähkleid

 

Valmistamine:

Jäätise tegemiseks vala piim ja vahukoor potti ning aja peaaegu keema. Vahusta munakollased, suhkur ja vanilliessents. Lisa pidevalt segades kuuma piima segu munakollase segule ja vahusta kergelt. Kalla segu puhtasse potti, kuumuta keskmisel tulel puulusikaga segades, kuni segu on paksenenud. Jälgi, et segu keema ei läheks. Sega juurde kreeka pähklid. Aseta kauss jääveega täidetud kraanikaussi. Jahuta segu aeg-ajalt segades 15 minutit. Kata toidukilega ja aseta 45 minutiks külmikusse. Klopi segu jäätisemasinas kuni külmumiseni. Tõsta segu õhukindlasse anumasse ja külmuta vähemalt 8 tundi või üleöö, kuni segu on kõva.