Mereannisalat rohelise herne ja rukolaga

Mereannisalat rohelise herne ja rukolaga

Roheliste suviste salatite aeg kestab. Värske roheline hernes sobib heaks lisandiks krevettidele või muudele mereandidele. Lihtne rukolapadjale ehitatav salat tahab head majoneesi-sinepikastet, kaunistuseks sobivad hästi hapukad punased sõstrad. Mereandidele sünnib aga alati lisada ka keedetud muna ja röstitud krutoone, kuid hästi haakuvad ka keedetud kartul, värske kurk ja rohelised ürdid.
 

Roheliste suviste salatite aeg kestab. Värske roheline hernes sobib heaks lisandiks krevettidele või muudele mereandidele. Lihtne rukolapadjale ehitatav salat tahab head majoneesi-sinepikastet, kaunistuseks sobivad hästi hapukad punased sõstrad. Mereandidele sünnib aga alati lisada ka keedetud muna ja röstitud krutoone, kuid hästi haakuvad ka keedetud kartul, värske kurk ja rohelised ürdid.

 

Punt rukolat või muud rohelist salatit

200 g Vici mereannikokteili

1 keedetud kartul

veerand värsket kurki

peotäis värskeid rohelisi herneid

kaunistuseks punaseid sõstraid

Kaste:

1 dl lahjat majoneesi

2 spl magusat sinepit

2 spl hapukoort

peterselli, tilli, rohelist sibulat, rukolat

soola, piprasegu

 

Rebi salatilehti käega väiksemaks ja kata suure taldriku põhi nendega. Lõika keedetud kartul seibideks ja värske kurk ratasteks. Puhasta herned, nõruta merannikokteil vedelikust. Aseta mereannid salati keskele, puista peale rohelised herned, kaunista punaste sõstardega. 

Kastmeks sega kokku lahja majonees, magusam sinep ja hapukoor, haki rohkelt rohelisi maitsetaimi, ka rukolat veidi ja lisa kastmele, maitsesta parajalt soola ja pirpaseguga. Serveeri kaste eraldi väikses kausikeses, kust salatit süües kastet saab kihthaaval juurde lisada. Puista salatile ka hakitud rohelisi ürte. See portsjon sobib maiustamiseks kahele. 

 

Pille Viljamaa