Reklaam sulgub sekundi pärast

MIDA VALMISTADA ÕUNTEST, kui kooki ja moosi teha ei taha?

Mida teha üleliigsete õuntega, kui kooki küpsetada ei viitsi ja moosi keeta samuti mitte? Sellisel juhul võiks proovida hoopis õunakastet valmistada! Kodune õunakaste valmib eriti mõnus, kui seda teha oma aia õuntest ning praegusel ajal leidub kodumaised õunu ka poodides, seega toormaterjali leidmisega raskusi tekkida ei tohiks.

Mida teha üleliigsete õuntega, kui kooki küpsetada ei viitsi ja moosi keeta samuti mitte? Sellisel juhul võiks proovida hoopis õunakastet valmistada! Kodune õunakaste valmib eriti mõnus, kui seda teha oma aia õuntest ning praegusel ajal leidub kodumaised õunu ka poodides, seega toormaterjali leidmisega raskusi tekkida ei tohiks.

Tegu on klassikalise retseptiga, mis on ühtlasi ka tervislik ning maitsev.

Õunakaste

Vaja läheb:

2 kg õunu (puhastamata)
pisut sidrunimahla
1 kaneelikoor
1 dl suhkrut (kookospalmisuhkur, valge suhkur või Muscovado)
2 dl vett
0,5 tl soola

Tee nii:

Koori ja puhasta õunad ning viiluta. Lisa kõik ained potti ja kuumuta keemiseni. Hauta madalal kuumusel umbes 20-30 minutit. Tõsta seejärel pott tulelt, eemalda kaneelikoor. Püreesta segu saumiksriga, kuumuta uuesti korraks keemiseni ja tõsta õunakaste purkidesse.

Kui soovid õunakastet pikemalt säilitada, siis tõsta täidetud purgid 85kraadisesse vette ja hoia 15-20 minutit ning alles seejärel kaaneta purgid. 

Õunakastet võib süüa kohupiimaga, lisada putrudele, pannkookidele või hoopis süüa musta leivaga, kuhu määri kindlasti ka pisut soolakat võid!