Reklaam sulgub sekundi pärast

Munadepüha kirjud küpsised

Munadepühad on käes! Üllata oma kallimat, lapsi või lausa vanavanemaid suussulavate omatehtud kevadpüha küpsistega. Neid küpsiseid on väga lihtne valmistada ning magusaarmastajad ei pea kaua ootama, et neid proovida. Ja miks mitte kutsuda lapsed appi küpsiseid vorpima?

 

Kirjud munadepüha küpsised

Vaja läheb:

150 g jahu
30 g kakaod
1 tl soodat
125 g magedat võid
125 g suhkrut
1 muna
vaniljesuhkrut
60 g valget šokolaadi
60 g tumedat šokolaadi
peotäis tumeda šokolaadi tükikesi
peotäis valge šokolaadi tükikesi
6 vanilje ja 6 šokolaadi teeküpsist (nt Selga)
peotäis pähkleid
peotäis müslit



Valmistamine:

Sega kausis või suhkruga. Teises kausis sega omavahel sooda, vaniljesuhkur ja jahu. Lisa nüüd ettevaatlikult pidevalt segades võisegule jahu. Kui taigen on liiga kuiv, siis lisa muna ja sega ühtlaseks massiks. Jaga taigen kaheks osaks.

1) Ühe osa sisse sega kakao, pähklid ning väiksemateks tükkideks purustatud vaniljeküpsised ja tumeda šokolaadi tükikesed. Sulata vesivannil tume šokolaad ning lisa taignale. Sega ühtlaseks massiks.

2) Teise taigna osasse sega müsli, valge šokolaadi tükikesed ning väikesteks tükkideks purustatud šokolaadiküpsised. Sulata vesivannil valge šokolaad ning lisa taignale. Sega ühtlaseks massiks.

Veereta taignast väikesed pallikesed ning aseta küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Jäta küpsiste vahele korralikult ruumi, sest nad paisuvad päris palju. Kombineeri taignad omavahel, tehes kahte eri värvi küpsiseid. Niimoodi saad kirjud küpsised. Küpseta ahjus 170 kraadi juures kuskil 8 minutit. Kui küpsised on valmis, lase neil 5-10 minutit jahtuda/taheneda.

*Taigna sisse võid veel lisada M&M'i komme

 

Ilusat kevadpüha!

 

Mirjam Simmer

Kokakunsti toimetaja