Reklaam sulgub sekundi pärast

Nigella ampsud: kodune toit

Nigella viib meid maailma, kus toit on tuttavlikult tujutõstev ja mõnusalt kodune ning paljude jaoks on selleks kartulipuder. Kui vajate helgust pimedasse päeva, on Nigella sidruni-risoto kiire ja lihtne roog, mis oma erksa aroomiga kõigi tuju tõstab. Haigusest päästab Nigella kuldne kanasupp ja päevadel, kui tuju on tõeliselt halb, tõttab appi šokolaadikook.

 

Nigella viib meid maailma, kus toit on tuttavlikult tujutõstev ja mõnusalt kodune ning paljude jaoks on selleks kartulipuder. Kui vajate helgust pimedasse päeva, on Nigella sidruni-risoto kiire ja lihtne roog, mis oma erksa aroomiga kõigi tuju tõstab. Haigusest päästab Nigella kuldne kanasupp ja päevadel, kui tuju on tõeliselt halb, tõttab appi šokolaadikook.

Sidrunirisotto

Vaja läheb:
2 sharlottsibulat
1 sellerivars
2 spl soolata võid
1 spl oliivõli
2,5 dl risottoriisi
poole sidruni mahl ja riivitud koor
2 värsket rosmariinivart, hakitud
1 munakollane
4 spl riivitud parmesani
4 spl vahukoort
pipart, soola
köögiviljapuljongit

Valmistamine:
Purusta köögikombainis sibulad ja seller. Kuumuta pannil pool võist ja õli ning küpseta selles sibulasegu. Nüüd sega sibulale riis ja sega korralikult läbi nii, et riis oleks mõnusalt võine. Keeda teises potis valmis köögiviljapuljong ning kalla osa sellest riisile. Kuumuta tasasel tulel kuni enamus puljongist on aurustunud. Lisa teine osa puljongist ning lase taas aurustuda. Tee seda niikaua kuni riis on poolpehme. Sega risottole riivitud sidruni koor ja hakitud rosmariin. Vispelda kausis munakollane vahukoore, sidrunimahla, parmesani ja soola-pipraga ning sega see koos võiga risottole. Serveeri riivitud parmesaniga.

Vaata Nigella ampse Kanal11 pühapäeval kell 11.30