Reklaam sulgub sekundi pärast

Nigella ampsud: nädalavahetus

Nädalavahetus on aeg, kui söögitegemisest saab tõeliselt rõõmu tunda. Siis on aeg valmistada pajaroogasid, mis nõuavad vähe pingutust, kuid pikka haudumisaega. Loomulikult on see ka parim aeg kookide küpsetamiseks, mida Nigella väga naudib. Ahjupraad pühapäeva pärastlõunaks ja rikkalik magustoit on parim viis, et uuele töönädalale vastu astuda. 

Nädalavahetus on aeg, kui söögitegemisest saab tõeliselt rõõmu tunda. Siis on aega valmistada pajaroogasid, mis nõuavad vähe pingutust, kuid pikka haudumisaega. Loomulikult on see ka parim aeg kookide küpsetamiseks, mida Nigella väga naudib. Ahjupraad pühapäeva pärastlõunaks ja rikkalik magustoit on parim viis, et uuele töönädalale vastu astuda. 

Kreeka lambalihahautis

Vaja läheb:
4 spl oliivõli
3 kg lamba abatükk, lõigatud kuubikuteks
5 keskmist sibulat
4 küüslauguküünt
tüümiani
1 tl kuivatatud oreganot
3 loorberilehte
2 porgandit, hakitud halgudeks
3 purki purustatud tomateid
4 dl vett või lihapuljongit
1 pudel valget kuiva veini
500g torukujulist pastat
250g fetajuustu
2-3 spl peeneks hakitud peterselli ja basiilikut
soola, pipart


Valmistamine:
Kuumuta suures kastrulis õli ning prae lihatükid pruuniks. Tõsta taldrikule ja jäta seisma. Prae samas kastrulis sibul, küüslauk ning maitsesta see soola, tüümiani ja oreganoga. Tõsta pool segust eraldi kaussi ja tõsta liha kastrulisse poole segu peale. Nüüd aga kalla ülejäänud segu liha peale, lisa porgand, loorberilehed, purustatud tomatid, puljong ning vein. Lase hautisel korraks keema minna, eemalda vaht ning tõsta hautis ahju kuskil kaheks ja pooleks tunniks küpsema. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees poolpehmeks ning sega hautise hulka. Kui soovid, siis eemalda enne porgand ja loorberilehed. Maitsesta värske basiiliku ja peterselliga. Vajadusel lisa soola ja pipart. 

Nigella Ampsud on eetris Kanal11 pühapäeval kell 11:30