NISUVABA HÕRGUTIS: pannkoogid, mis maitsevad nagu ehtne kook

8 kommentaari
NISUVABA HÕRGUTIS: pannkoogid, mis maitsevad nagu ehtne kook

Antud pannkookide retsept on nisuvaba ning etteruttavalt võib öelda, et tulemus on mõnusalt hõrk ja tervislik pealekauba! Tänu kodujuustule sisaldavad need pannkoogid rohkelt valku ja täidavad seega ka kõhtu paremini. Nisujahu on asendatud kaerajahuga, kuid proovida võib ka mandli-, maisi-, riisi- või tatrajahu.

Antud pannkookide retsept on nisuvaba ning etteruttavalt võib öelda, et tulemus on mõnusalt hõrk ja tervislik pealekauba! Tänu kodujuustule sisaldavad need pannkoogid rohkelt valku ja täidavad seega ka kõhtu paremini. Nisujahu on asendatud kaerajahuga, kuid proovida võib ka mandli-, maisi-, riisi- või tatrajahu.

Mõnusalt pontsakad ja maitsvad lusikakoogid:

150 g kodujuustu (4-5%)

100 g ehk u 1 dl hapupiima või keefirit

50 g ehk u 0,5 dl piima (mandlipiima, tavalist piima või mõnda muud meelepärast piima)

maitse järgi mett või kookospalmisuhkrut

2 keskmise suurusega muna

50-70 g ehk u 1,25 dl kaerajahu (ka mandlijahu, maisijahu, riisijahu või tartajahu sobivad)

1/2 tl söögisoodat

näpuotsatäis soola

Tee nii:

Sega blenderis (või köögikombainis või saumiksriga) kodujuust, keefir, piim ja mesi, kuni saad ühtlase segu. Vala segu kaussi, lisa munad ja sega ühtlaseks. Seejärel lisa ettevaatlikult jahu, sooda ja sool. Jahu tuleks lisada ettevaatlikult ja samal ajal segades, sest muidu võib see tükki minna. Tainas peaks jääma hapukoorepaksune.

Kuumuta pann, lisa õli või kookosrasv ja aseta lusikaga koogid pannile. Prae mõlemalt poolt kuldseks. Serveeri soovitud lisandiga.