Reklaam sulgub sekundi pärast

Oasalat kartuli ja krõmpsuva kurgiga

 

Nädalavahetuseks on hea valmistada suurem kogus salatit. Nii kindlustab perenaine endale paar kergema töövaevaga toidukorda. Lihata oasalat on toekas ja hea lisand esimese grilli kõrvale või sobilik vaheldus peolauale. Lihtsam on kasutada salati jaoks oakonservi, sobivad nii punased kui valged oad. Salatile annab massi tavapärane keedetud kartul ja mõnusa krõmpsu nii värske kui marineeritud kurgi kasutamine. Segasalati hea õnnestumise oluline valem. 


 

Nädalavahetuseks on hea valmistada suurem kogus salatit. Nii kindlustab perenaine endale paar kergema töövaevaga toidukorda. Lihata oasalat on toekas ja hea lisand esimese grilli kõrvale või sobilik vaheldus peolauale. Lihtsam on kasutada salati jaoks oakonservi, sobivad nii punased kui valged oad. Salatile annab massi tavapärane keedetud kartul ja mõnusa krõmpsu nii värske kui marineeritud kurgi kasutamine. Segasalati hea õnnestumise oluline valem. 

Retsept:

8 keedetud kartulit

2 keedetud porgandit

2 purki punaseid ube

5 keedetud muna

pool pikka värsket kurki

1 sibul

2-3 marineeritud kurki

4 dl majoneesi

400 g hapukoort

2 spl kurgi marinaadi

meresoola

piprasegu

tilli

rohelist sibulat

 

Keeda kartulid, porgandid ja munad. Haki jahtunud köögivili väikesteks kuubikuteks. Riivi munad, tükelda kurgid ja sibul. Nõruta oakonserv vedelikust. Sega kaste eraldi kausis, kui majoneesi-hapukooresegu tundub liiga paks, lisa veidi kurgi marinaadi, maitsesta meresoola, piprasegu ja maitserohelisega. Sega kõik salatiained kastmega kokku ja pane külmkappi maitsestuma. Kui serveerimisel tundub, et salat on pisut kuiv ja mass tihke, on lihtsaks nipiks kasutada kohvikoort, mis tõmbab maitsed kiirelt esile. Loomulikult võib salatile soovi korral lisada näiteks suitsumaitselist kanarulaadi või kalkunisinki (300g). 

Serveeri salatit madalas klaasis, kaunista muna ja kurgiga, midagi kevadiselt rohelist ja kollast üheskoos.

 

Pille Viljamaa