Pärast jõule
Hapukapsas ja verivorst on jõulude põhiroog. Ilma selleta ei saa kuidagi õiget jõulutunnet. Selline toit mõjub aga tahes tahtmata seedimisele halvasti. Pärast jõule tahaks midagi kerget, aga samas väga maitsvat. Hea idee on ahjukartulid suitsukanaga.
Ahjukartulid suitsukanaga
Neljale
Vaja läheb:
4 suur kartulit
350 g suitsukana
150 g metsaseeni
1 väike sibul
1 spl jahu
2 dl vett
6 dl piima
natuke murulauku
Valmistamine:
Pese ja kuivata kartulid. Mässi fooliumi sisse ning küpseta ahjus 225 kraadi juures umbes 1 tund.
Kastme valmistamiseks tükelda suitsukana ning sibul. Prae seened, kanatükid ning sibul pannil. Lisa jahu ning kuumuta kergelt läbi. Kalla peale vesi ning hiljem ka piim. Maitsesta soola ja pipraga.
Kui kartulid on valmis, lõika veidi jahtunud kartulitele peale rist ja suru sisu välja. Tõsta peale kaste ning puista peale hakitud murulauk.
*Proovi ka erinevaid külmkastmeid !
Head isu !
Mirjam Simmer
Köögikunsti toimetaja