Reklaam sulgub sekundi pärast

PARDIRIND APELSINIGA sobib kallima üllatamiseks

Buduaari ajakiri

Pardirind apelsiniga
Pardiring apelsiniga / Foto: Maria Bessières

Kui sa ei tea, mida õhtusöögiks valmistada, siis siin on üks maitsev retsept.

Retsept on pärit eestlannast toidublogija ja kokaraamatu autori Maria Bessièresi raamatust „A Legacy of Flavours. Recipes through generations, seasons and homes“ ehk tõlkes „Maitsepärand. Retseptid läbi põlvkondade, aastaaegade ja kodude“.

Loe Maria teekonnast toidublogijaks pikemalt SIIT!

Pardirind apelsiniga 
2 pardirinda
1 apelsini koor
1 apelsini mahl
2 spl Cointreau'd
1 spl roosuhkrut
Soola (näpuotsaga)
Pipart (näpuotsaga)
Vesi (äsja keenud, väiksem kausitäis, umbes 300 ml).

Kuumuta ahi kuni 200 kraadini. Lõika apelsinikoor peenikesteks ribadeks ning pane väiksemasse kaussi äsja keenud vette 3–4 minutiks likku. Samal ajal, väiksemas potis ja madalal-keskmisel kuumusel, sulata suhkur, lisa ühe apelsini mahl ja Cointreau, lisa apelsinikoore ribad. Kuumuta segades paar minutit ja tõsta kõrvale.

Lõika pardirinna rasva sisse noaga diagonaalis risti jooned nii, et üle kogu rasvapinna jookseks ruudustik. Ära lõika lihani välja! Hõõru pardinahk sisse soola ja pipraga (maitse järgi). Aseta pardirinnad, nahaga pool all, külmale (!) pannile ja keera kuumus keskmisest veidi kõrgema peale. Iga paari minuti tagant eemalda pannilt supilusikaga sulanud rasv. Kokku küpseta nii umbes 10 minutit, kuni enamik rasva on sulanud ja nahk pruun ning krõbe. Seejärel küpseta 1 minut teiselt poolt ja sama kergelt ka külgi. Nüüd kalla apelsinine kaste koos kooreribadega ahjuvormi, aseta pardirinnad keskele (nahk ülespoole!) ning küpseta ahjus umbes 7–10 minutit. Eemalda part ahjust ning lase enne serveerimist umbes 15 minutit seista.

Pardirind apelsiniga
Pardiring apelsiniga / Foto: Maria Bessières
Kokaraamat
Kokaraamat „A Legacy of Flavours. Recipes through generations, seasons and homes“