Reklaam sulgub sekundi pärast

PARIMAD PÜHADEROAD VOL1: Punapeedi-kanapirukas

Rannamõisa Linnuliha lahkel loal hakkame siin meie KÖÖK rubriigis kuni jõuludeni jagama isuäratavate pidulauaroogade retsepte, mille autoriteks on parimast toorainest, headest maitsetest ja mõnusast kokkamistegevusest lugupidavad gurmeehinged. 

Pühadeaeg läheneb ja aina tihemini tabame end mõtlemas nii jõulukingitustele kui ka sellele, et mida head ja paremat sel aastal oma perele ja külalistele pakkuda. Ideede otsingutel sattusime ikka ja jälle Rannamõisa Linnuliha veebilehele, kus meid ootas üllatavalt rikkalik valik isuäratavaid retsepte, millesse süvenedes sai selgeks, et tegemist on igale kodukokale jõukohase valmistusviisiga. Tarvis on vaid teada, milliseid lihapalasid kasutada ning milliseid maitselisasid valida, et peoroog oleks meeldejäävalt maitsev ja jõululauake täituks vaheldusrikkusega.

Valisime välja kokku kümme oma lemmikut ja esimese retseptina jäi meile silma just oma kauni välimuse poolest lihtsasti valmistatav peedi-kanapirukas, mida sobib peolaual pakkuda nii soojalt kui külmalt. Retsepti autoriks on Kristian Neemela

PUNAPEEDI-KANAPIRUKAS

Pirukapõhi: 24 cm suurune pirukavorm

100 g võid
200 g jahu
1 muna
näpuotsaga soola

 

Täidis:

1 suur punapeet (toores)
1 suur sibul
110 g punase veini äädikat
100 g vett
100 g suhkrut
soola
3 tüümianioksa
4 muna
170 g hapukoort
4 küüslauguküünt
75 g sinihallitusjuustu
300 g Rannamõisa broilerifileed
oliiviõli
soola-pipart

Sinihallitusjuustu kaste:

50 g sinihallitusjuustu
100 g kohvikoort

Serveerimine:

Sinihallitusjuustu kaste
Peedivinegrett
Kõrvitsaseemned

Kõigepealt valmista põhi: Selleks sega omavahel jahu, või, muna ja sool ühtlaseks massiks. Vormi sellest pall, kata kilega ja pane 10 minutiks külmkappi.

Täidise jaoks esmalt koori ja puhasta punapeet ning sibul. Lõika peet ja sibul pikkadeks ribadeks. Kalla väikesesse potti punase veini äädikas, vesi, suhkur, tüümian ja sool ning sega, kuni suhkur lahustunud. Lisa potti juurde sibula- ja peediribad ja keeda poolpehmeks. Tõsta potist peet ja sibul nõrguma. Vedelik jäta alles, seda saad pärast vinegretikastmena kasutada.

Lõika broilerifilee ribadeks ja pruunista kergelt pannil ning maitsesta soolaga. Kalla kaussi munad, hapukoor, riivitud küüslauk, 75 g sinihallitusjuustu ja maitsesta soola ning pipraga ja püreesta saumiksriga ühtlaseks massiks.

Suru taigen 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Aseta pirukapõhjale kanafileeribad, sibula- ja punapeediribad ning vala üle muna-hapukooremassiga. Pane pirukas ahju 175 kraadi juurde ja küpseta 25-30 minutit.

Lõpetuseks valmista sinihallitusjuustu kaste. Selleks riivi potti sinihallitusjuust ja kalla juurde kohvikoor. Kuumuta segu pidevalt segades, kuni tekib ühtlane konsistents. Eemalda tulelt.

Serveeri pirukat sinihallitusjuustu kastme, peedivinegreti ja kõrvitsaseemnetega.

KRISTIAN NEEMELA

Olen Kristian - kokk, kokandusblogija ja endine rattur, sõitnud nii Prantsusmaal kui ka Belgia rattameeskondades. Blogimisega hakkasingi tegelema Prantsusmaal, treeningute kõrvalt. Lisaks heale maitsele pean oluliseks ka toidu head väljanägemist. Samuti ei saa mainimata jätta, et mulle meeldib toidu valmistamisel eksperimenteerida, mis viib sageli lahedate tulemusteni.