Rannamõisa Linnuliha lahkel loal hakkame siin meie KÖÖK rubriigis kuni jõuludeni jagama isuäratavate pidulauaroogade retsepte, mille autoriteks on parimast toorainest, headest maitsetest ja mõnusast kokkamistegevusest lugupidavad gurmeehinged. Pühadeaeg läheneb ja aina tihemini tabame end mõtlemas nii jõulukingitustele kui ka sellele, et mida head ja paremat sel aastal oma perele ja külalistele pakkuda. Ideede otsingutel sattusime ikka ja jälle Rannamõisa Linnuliha veebilehele, kus meid ootas üllatavalt rikkalik valik isuäratavaid retsepte, millesse süvenedes sai selgeks, et tegemist on igale kodukokale jõukohase valmistusviisiga. Tarvis on vaid teada, milliseid lihapalasid kasutada ning milliseid maitselisasid valida, et peoroog oleks meeldejäävalt maitsev ja jõululauake täituks vaheldusrikkusega. Valisime välja kokku kümme oma lemmikut ja esimese retseptina jäi meile silma just oma kauni välimuse poolest lihtsasti valmistatav peedi-kanapirukas, mida sobib peolaual pakkuda nii soojalt kui külmalt. Retsepti autoriks on Kristian Neemela. PUNAPEEDI-KANAPIRUKAS Pirukapõhi: 24 cm suurune pirukavorm 100 g võid200 g jahu1 munanäpuotsaga soola Täidis: 1 suur punapeet (toores)1 suur sibul 110 g punase veini äädikat100 g vett100 g suhkrutsoola3 tüümianioksa4 muna170 g hapukoort4 küüslauguküünt75 g sinihallitusjuustu300 g Rannamõisa broilerifileedoliiviõlisoola-pipart Sinihallitusjuustu kaste: 50 g sinihallitusjuustu100 g kohvikoort Serveerimine: Sinihallitusjuustu kastePeedivinegrettKõrvitsaseemned Kõigepealt valmista põhi: Selleks sega omavahel jahu, või, muna ja sool ühtlaseks massiks. Vormi sellest pall, kata kilega ja pane 10 minutiks külmkappi. Täidise jaoks esmalt koori ja puhasta punapeet ning sibul. Lõika peet ja sibul pikkadeks ribadeks. Kalla väikesesse potti punase veini äädikas, vesi, suhkur, tüümian ja sool ning sega, kuni suhkur lahustunud. Lisa potti juurde sibula- ja peediribad ja keeda poolpehmeks. Tõsta potist peet ja sibul nõrguma. Vedelik jäta alles, seda saad pärast vinegretikastmena kasutada. Lõika broilerifilee ribadeks ja pruunista kergelt pannil ning maitsesta soolaga. Kalla kaussi munad, hapukoor, riivitud küüslauk, 75 g sinihallitusjuustu ja maitsesta soola ning pipraga ja püreesta saumiksriga ühtlaseks massiks. Suru taigen 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Aseta pirukapõhjale kanafileeribad, sibula- ja punapeediribad ning vala üle muna-hapukooremassiga. Pane pirukas ahju 175 kraadi juurde ja küpseta 25-30 minutit. Lõpetuseks valmista sinihallitusjuustu kaste. Selleks riivi potti sinihallitusjuust ja kalla juurde kohvikoor. Kuumuta segu pidevalt segades, kuni tekib ühtlane konsistents. Eemalda tulelt. Serveeri pirukat sinihallitusjuustu kastme, peedivinegreti ja kõrvitsaseemnetega. KRISTIAN NEEMELA Olen Kristian - kokk, kokandusblogija ja endine rattur, sõitnud nii Prantsusmaal kui ka Belgia rattameeskondades. Blogimisega hakkasingi tegelema Prantsusmaal, treeningute kõrvalt. Lisaks heale maitsele pean oluliseks ka toidu head väljanägemist. Samuti ei saa mainimata jätta, et mulle meeldib toidu valmistamisel eksperimenteerida, mis viib sageli lahedate tulemusteni.
Piret Järvis-Milder abikaasa ja lastega — FOTO: Piret Järvis-Milder/Instagram Pere ja kodu IMEARMAS KAADER: PIRET JÄRVIS-MILDERI tütar on nii palju kasvanud
Ott Kiivikas elukaaslasega — FOTO: Ott Kiivikas/Instagram Pere ja lapsed KLÕPS: OTT KIIVIKASE tütardel on geenidega väga vedanud
Liis Lemsalu — FOTO: Liis Lemsalu/Instagram Seltskonnauudised FOTO LIIS LEMSALU minevikust rabab jalust
naine sai mehelt lilled — FOTO: 123RF.com Suhted ja seks MILLINE TÄHEMÄRK teeb oma kallimale kõige rohkem kingitusi
Vedel vibraator — FOTO: Unsplash.com Alexander Krivitskiy Sisuturundus Vedel vibraator: uusim trend täiskasvanute lelumaailmas