Reklaam sulgub sekundi pärast

PARIMAD PÜHADEROAD vol10: Täidetud kalkunirull

Jõuluõhtu on peagi käes ja see on püha, mil pere peakokk soovib oma kokakunstiga laua taha kogunenud sööjaid üllatada. Nii hakkasime meiegi otsima inspiratsiooni, et pakkuda vaheldusena klassikalisele seapraele midagi sama head, aga värskendavalt hõrku.

Täname siinkohal Rannamõisa Linnuliha lahket meeskonda, kes lubas meil jagada nende maitseideid ka siin KÖÖK rubriigis. Meie parimate pühaderoogade koostöö viimaseks retseptiks sai Kristian Neemela poolt valmistatud kaunis kalkunirull, mis on saanud isuäratavad maitselisad. 

TÄIDETUD KALKUNIRULL

1 pakk Rannamõisa kalkunirinnafileed
2 sl kreemjat kitsejuustu
2-3 sl pohli
3 sl riivitud parmesani juustu
25 g võid
1 sl oliiviõli

Sibulamoos:

1 punane sibul
2 sl oliiviõli
150 ml punast veini
1 sl palsamiäädikat
2 tl kuhjaga fariinsuhkrut

Kaste:

150 ml punast veini
2-3 sl pohli
1 tl fariinsuhkrut
soola

Sinepised juurviljad:

oliiviõli
võid
kõrvitsat
porgandit
teralist Dijoni sinepit
soola/pipart/muskaatpähklit

Kõigepealt valmista sibulamoos. Selleks lõika sibul peenikesteks ribadeks. Kuumuta väikeses potis oliiviõli, lisa sibul ja pruunista. Vala juurde vein, palsamiäädikas ja suhkur ning lase madalal kuumusel kaane all podiseda, kuni sibul on pehme ja vedelik karamelliseerunud. Jahuta.

Lõika kalkunirinnafilee pikuti õhemaks nii, et liha ühte tükki jääks. Seejärel vasarda liha õhemaks. Aseta liha sisemisele poolele kitsejuust, sibulamoos, pohlad ja 2 sl parmesani ning maitsesta soolaga. Keera liha rulli ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi, nii et liha kinnitamiskoht jääb allapoole. Määri liharull või ja oliiviõliga ning puista üle 1 sl parmesaniga. Küpseta ahjus 150 kraadi juures 45 minutit. Seejärel eemalda liha ahjust ja mässi ettevaatlikult fooliumisse.

Kalla lihast eraldunud vedelik väikesesse potti ja lisa juurde 2-3 sl pohli, 150 ml punast veini ja 1 tl fariinsuhkrut. Suru pohlad katki ja redutseeri kaste paksemaks. Maitsesta soolaga.

Juurviljade jaoks lõika kõrvitsast ja porgandist meelepärased tükid ning prae oliiviõli- ja võisegus kuldseks. Vähenda kuumust ja lisa juurde teraline sinep ning kuumuta, kuni juurviljad on parajalt pehmed. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga.

Maitsvat, meeldivat ja südamlikku jõuluaega!