PARIMAD PÜHADEROAD VOL2: Pardi rinnafilee ahjuköögiviljade ja musta riisiga

8 kommentaari
PARIMAD PÜHADEROAD VOL2: Pardi rinnafilee ahjuköögiviljade ja musta riisiga

Kuigi jõululauda trooniv seapraad on klassika, siis moodsad ajad on näidanud, et aina enam soovitakse oma pühadelaual pakkuda vaheldusena uusi maitseid. Pardiliha populaarsus on aasta-aastalt tõusnud ja seepärast valisimegi järgmiseks lemmikretseptiks Rannamõisa Linnuliha retseptide valikust ühe isuäratava ja kenakese pardiprae. 

Retsepti autor Kristian Neemela lisab sissejuhatuseks, et see on üks imelihtne roog, mida sobib valmistada nii pidulikuks pearoaks kui ka kogu pere õhtusöögiks. Ülioluliseks teguriks selle piduliku roa puhul on, et valmistamine on kerge ning toit valmib samuti kiirelt.

PARDI RINNAFILEE AHJUKÖÖGIVILJADE JA MUSTA RIISIGA 

2 Rannamõisa pardi rinnafileed, nahaga
üks peotäis brokolit
üks peotäis lillkapsast
murulauguvarsi
2 küüslauguküünt
2 väikest peeti
2 tomatit
125 g musta riisi
4 sl Kreeka jogurtit
soola ja musta pipart
oliiviõli

Lõika brokoli, lillkapsas, punapeet ning tomatid neljaks ja pane ahjuvormi. Haki juurde 1 küüslauguküüs ja murulauk ning sega köögiviljade juurde, maitsesta köögiviljad oliiviõli, soola ja pipraga ning sega läbi. Pane ahju 190 kraadi juurde küpsema umbes 10-15 minutiks.

Tee pardi nahale noaga ristlõiked. Pane pardifilee nahaga allpool pannile ja alles siis tulele. Pruunista part mõlemalt küljelt, maitsesta soola ja pipraga ning mässi fooliumisse. Pane 190 kraadi juurde ahju küpsema 10 minutiks.

Valmista Kreeka jogurti dipp, selleks haki küüslauk ja murulauk, pane topsi, sega juurde Kreeka jogurt ning maitsesta soolaga. Sobib kasutada väga hästi ahjuköögiviljadega.

Serveeri juurde keedetud musta riisi ja astelpajumarju, tavaliselt võtab musta riisi keetmine aega umbes 25-30 minutit.

KRISTIAN NEEMELA

… on kokahing, kokandusblogija, kes oli varasemalt tõsise spordi ridades rattur nii Prantsusmaal kui ka Belgia rattameeskondades. Blogimisega hakkas ta tegelema Prantsusmaal, treeningute kõrvalt. Tema on nii retseptide kui ka nende kaunite toidufotode autoriks. Hetkel on ta toimetamas ka Rannamõisa Linnuliha tegemistega. 

Leia Kristiani eelmise retsepti kirjeldus meie kokarubriigis PUNAPEEDI-KANAPIRUKAS pealkirjale klikates.