Reklaam sulgub sekundi pärast

PARIMAD PÜHADEROAD vol4: Krõbe ja vürtsikas ahjupart

Meie tore jõuluroogade koostöö jätkub Rannamõisa Linnuliha retseptivaliku avaldamisega endiselt pardikese pakkumisega peolauale. Ka seekordse isuäratava retsepti ja toidupildi autoriks on tõeline gurmeehing Kristian Neemela, kes on oma toidukunsti sisse juhatanud järgnevalt:

"See on lihtsalt suurepärane, kui mõnus on tervet parti küpsetada. Hea tulemuse saamiseks pole väga palju vaja. Piisavalt kannatust ja kui leiad pardile meelepärase maitsestuse, siis on tulemus lihtsalt perfektne. Tegelikult saab väga hea tulemuse ka ainult soola ja pipraga, kuid kes otsib põnevaid maitseid, siis neile on just see retsept siin all. Mõnusalt vürtsikas täidis ja glasuur annavad pardile väga hea maitse. Tasub proovida!"

KRÕBE JA VÜRTSIKAS AHJUPART

1 Rannamõisa jahutatud part
soola
pipart

Kaste:

6 tl maltoosasiirupit
4 tl sojakastet
6 sl BBQ-kastet
4 küüslauguküünt (riivituna)
noaotsaga Cayenne'i pipart
soola
0,5 tl Hiina viie vürtsi segu

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Valmista kaste. Selleks kuumuta potis madalal kuumusel maltoosa ja soja, kuni need on omavahel segunenud. Võta pott tulelt ja sega juurde ülejäänud kastme komponendid. Maitsesta Cayenne'i pipra, soola ja Hiina viie vürtsi seguga. Jaga kaste kaheks. Poole kastmekogusega määri part seest kokku ning sulge part, et kaste välja ei voolaks. (Ülejäänud kastet kasuta pardi määrimiseks väljastpoolt, aga seda alles siis, kui part peaaegu valmis on.)

Maitsesta part pealt soola ja pipraga ning pane ahju 180 kraadi juurde küpsema kaheks tunniks. Vahepeal kasta parti väljasulanud rasvaga. Kui part valmis, siis pintselda väljastpoolt ülejäänud kastmega kokku ja pane 5 minutiks ahju tagasi.

Voila ja valmis ta saigi!

Veel pardiliharetsepte leiad Rannamõisa pardiroogade retseptivalikust SIIT