Reklaam sulgub sekundi pärast

PARIMAD PÜHADEROAD vol8: Mustsõstrakastmega peekonihani

Jõuluõhtu on peagi käes ja paljudes peredes on kombeks oma perele ja külalistele pakkuda unustamatult head pühadepraadi. Varakult uusi maitseideid otsides sattusime Rannamõisa Linnuliha kodulehel hanepraadide lummusesse ja üheks lemmikuks sai toidublogija ja kokaraamatute autori Ragne Värgi maitseidee, mille osas on ta ise lausunud järgmised sõnad:

"Mul on nõrkus toitude vastu, mis on natukene kiiksuga. Paar päeva tagasi avastasin enda jaoks sinihallitusjuustutäidisega piparkoogipirukad, mis paljudele ehk eriskummalise kooslusena võivad tunduda. Siiski, mulle meeldib soolase ja magusa kooslus – nii nagu apelsini-meekastme-pardifilee kokkusobivus on justkui match made in heaven. Ja just seetõttu tegingi ma omavahel tuttavaks õige pisut magusa mustsõstrakastme, peekoni ning hane."

 

MUSTSÕSTRAKASTMEGA PEEKONIHANI

2 Rannamõisa Jahutatud hane rinnafileed
peekoniviile
meresoola

Mustsõstrakaste:

1 sl võid
0,5 sl jahu
3 sl mustsõstramoosi
1,5 dl vett
0,5 sl valget veini

Kastme jaoks sulata panil või, lisa jahu ning sega korralikult. Seejärel sega juurde moos. Lisa 1 dl vett ning vein ja lase madalal kuumusel u 15 minutit podiseda. Lisa juurde ülejäänud 0,5 dl vett ning kuumuta veel 5 minutit.

Patsuta fileed majapidamispaberiga kuivaks. Hõõru kergelt soolaga kokku. Kata fileed peekoniribadega. Küpseta pannil fileesid mõlemalt poolt 4-5 minutit ehk seni, kuni peekoniribad on kuldpruunid. Seejärel küpseta 200 kraadi juures 12 minutit. Aseta fooliumisse rahunema u 5-10 minutiks. Serveeri koos mustsõstrakastme ja meelepärase lisandiga.

Leia veel pühadelauaroogade ideid Rannamõisa Linnuliha rikkalikust valikust SIIT.