Punapõskne peet on väga pop. Harju-muspäraselt keedame peedist maitsvat ja toekat borši, teeme peolaudadele rosoljet või valmistame lihtsat küüslaugust salatit prae lisandiks. Peediga tasub rohkemgi sinasõprust luua. Kasulikud omadused ergutavad hästi seedimist ja on head vereloomele. Talvisel ajal võib peeti teiste köögiviljadega ahjus küpsetada, lisandiks head juustud. Suurepärase toitva piruka saab peedist koos erinevate juustude ja oliividega, mis aastavahetusest kappi poolikult seisma on jäänud. Pirukas jääb rõõmsalt värvikirev ja maitseb hästi, sobib ahjusoojana koos värske salatiga pakkuda, kaaslaseks hea klaas veini. Või jahtununa koos tassi kuuma puljongiga, kui karge talv õues vingerpussi mängib ja külmetus kosutust nõuab. Punapõskne peet on väga pop. Harju-muspäraselt keedame peedist maitsvat ja toekat borši, teeme peolaudadele rosoljet või valmistame lihtsat küüslaugust salatit prae lisandiks. Peediga tasub rohkemgi sinasõprust luua. Kasulikud omadused ergutavad hästi seedimist ja on head vereloomele. Talvisel ajal võib peeti teiste köögiviljadega ahjus küpsetada, lisandiks head juustud. Suurepärase toitva piruka saab peedist koos erinevate juustude ja oliividega, mis aastavahetusest kappi poolikult seisma on jäänud. Pirukas jääb rõõmsalt värvikirev ja maitseb hästi, sobib ahjusoojana koos värske salatiga pakkuda, kaaslaseks hea klaas veini. Või jahtununa koos tassi kuuma puljongiga, kui karge talv õues vingerpussi mängib ja külmetus kosutust nõuab. Pirukataigna jaoks läheb vaja: 120 g küpsetusmargariini 240 g nisujahu paar spl külma vett 1 muna soola Täidis: 300 g keedetud peeti 1 sibul 1 porgand 2 küüslauku veidi õli 60 g sinihallitusjuustu 60 g valgehallitusjuustu 125 g Mozzarella juustu 20 oliivi, nii musti kui rohelisi 2 muna 1 dl kohvikoort Provence ürdisegu soola, piprasegu Haki küpsetusmargariin jahu ja soolaga läbi, lisa külm vesi ja muna ning sega ühtlaseks, kuni moodustub taignapall. Pane taigen külmkappi vähemalt 30 minutiks, võimalusel hoia üleöö. Küpsetamiseks sobib 26 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm. Rulli taigen ümmarguseks kettaks, tõsta taignarulli abiga küpsetuspaberiga kaetud koogivormile. Vajuta sõrmedega põhjale ja äärtele.Tee taignasse kahvliga augud. Küpseta eelkuumutatud ahjus 220 kraadi juures 10-15 minutit. Täidise jaoks riivi toores porgand ja haki sibul, hauta väheses õlis kuumal pannil. Riivi keedetud peedid, lisa hiljem porgandi-sibula segule. Passeeri madalal kuumusel. Maitsesta soola, Provence ürtidega ja pipraseguga. Purusta küüslauk ja sega pannil koos punakirju juurviljaga läbi. Jahuta. Riivi hallitusjuustud, klopi lahti munad, lisa kohvikoor, maitsesta soola ja pipraseguga. Kalla jahtunud juurviljasegu küpsenud põhjale, puista peale seibideks lõigatud oliivirattad, juustud, Mozzarella juustu kirsid, vala üle muna-kohvikoore seguga, maitsesta meelepäraselt. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 35 minutit, kuni juustukate on pruunikas ja tikuga katsudes pirukas valmis. Serveeri ahjusoojana värske salatiga, paku kõrvale klaas head veidi või tass aromaatset rohelist teed. Juustu võib kindlasti rohkem panna, kasutada ka tavalist juustu ja julgemalt maitsestada. Pille Viljamaa [gallery ids="1835109"]
Kirsti Timmer — FOTO: TV3 Keha ja vaim NÕID KIRSTI TIMMER avaldas, mida unes ussi nägemine tegelikult tähendab
Seidi Voogre — FOTO: Seidi Voogre/Instagram Ilu ja mood FOTOD: SEIDI VOOGRE näitas, mida sellerimahla joomine tema näoga tegelikult teinud on
Kaisa ja Raigo Kuusnõmm — FOTO: Ardo Kaljuvee Pere ja kodu ERATREENER KAISA KUUSNÕMM unistusest abikaasa Raigo Kuusnõmmega: küsimus pole kas, vaid millal …
Üksinda reisile — FOTO: Depositphotos.com Sisuturundus Üksinda reisile? 7 soovitust, kuidas selleks valmistuda