Penne forelli ja krevettidega kreemjas porgandi-kastmes

26 kommentaari
Penne forelli ja krevettidega kreemjas porgandi-kastmes

  Talve kargem pool paneb köögis toidusedelisse otsima kasulikke, seestsoojendavaid ja head energiat andvaid roogasid. Lihtne pastaroog, milles saab kasutada ka kala häid omadusi, sobib hästi nädalalõppu alustama. Tulist tšillit teravuseks lisades suudame paremini vastu pidada jätkuvas külmas talves. Kasutades porgandit, tekitame hea isu, teadupärast on oranž värv söögiisu tekitav. 
 

Talve kargem pool paneb köögis toidusedelisse otsima kasulikke, seestsoojendavaid ja head energiat andvaid roogasid. Lihtne pastaroog, milles saab kasutada ka kala häid omadusi, sobib hästi nädalalõppu alustama. Tulist tšillit teravuseks lisades suudame paremini vastu pidada jätkuvas külmas talves. Kasutades porgandit, tekitame hea isu, teadupärast on oranž värv söögiisu tekitav. 

Retsept on 4-le:

400 g pennet

200 g forelli

pool klaasi valget kuiva veini

200 ml kohvikoort

peotäis kirsstomateid

1 porgand

1 sibul

1 küüslauk

veidi porrut

1 pakk krevette

100 g maitserohelisega Creme Bonjouri toorjuustu

tilli, peterselli

väike jupp tšillipipart

soola, maitseaineid

õli

serveerimiseks 1 laim, Valio Forte juustu

 

Lõika forell väikesteks kuubikuteks, riivi porgand, haki sibul peeneks ja porrulauk ratasteks, purusta küüslauk. Kuumuta pannil veidi õli, passeeri porgandit koos hakitud sibula ja porrulauguratastega. Lisa forellitükid, maitsesta soola ja pipraga. Samal ajal keeda penne rohkes soolases vees. Kala-porgandisegule lisa pooleks lõigatud kirsstomatid ja purustatud küüslauk, sega kiirelt läbi, kalla pannile vein ja kohvikoor.

Maitsesta võimalusel tilli ja peterselliga. Erinevad maitseviljad ja till toovad forelli hea maitse kastmesse. Tükelda sobiv suurus punasest teravast tšillikaunast hästi peeneks ja lisa kastmele. Kui tšilli ei meeldi, jäta see lihtsalt ära. Lõpuks sega hulka toorjuust ja krevetid. Krevetid on külmutatud variandina enamasti juba keedetud. Kurna pasta ja sega kastmega läbi. Kaunista laimiviiluga ja soovi korral riivi roale kodumaist Valio Forte juustu. 

 

 

Pille Viljamaa