Pikka liugu ja suu magusaks!

16 kommentaari
Pikka liugu ja suu magusaks!

Juba õige varsti, 4. märtsil on vastlapäev. Ja kuigi tundub, et sel aastal jääb kelgusõit ära, siis kindlasti pole põhjust loobuda meie lemmikust vastlakuklist. Jääbki rohkem aega söömise jaoks, kui ei pea külma metsa minema :)

Juba õige varsti, 4. märtsil on vastlapäev. Ja kuigi tundub, et sel aastal jääb kelgusõit ära, siis kindlasti pole põhjust loobuda meie lemmikust vastlakuklist. Jääbki rohkem aega söömise jaoks, kui ei pea külma metsa minema :)

See retsept on võetud Neve blogist ja kuklid tulevad selle järgi suurepärased. 

Sellest kogusest saab 8-10 kuklit, oleneb kui suured teha.

Tainas:

2,5 dl leiget piima 

25 g pärmi 

1/2 tl soola 

100 g pehmet võid 

1 muna

7-8 dl nisujahu 

2 sl suhkrut 

1 tl vanilliinsuhkrut 

1 tl riivitud apelsinikoort

 

Täidis:

400 ml vahukoort 

2 sl suhkrut 

1 tl vanilliinsuhkrut 

pohlamoosi

 

Määrimiseks:

muna või piima

 

– Pärm, sool, suhkur ja vanilliinsuhkur panna kaussi ja segada läbi, kuni pärm lahustub, valada juurde käesoe piim ja jahu, riivitud apelsinikoor ja muna, viimasena lisada või. Sõtkuda tainast nii kaua, kuni lööb käte küljest lahti (vajadusel lisada natuke jahu). 

– Tainas panna sooja kohta kerkima tunniks või kuni taigen on kerkinud kahekordseks.

– Kerkinud tainas valada lauale ja rullida sellest pikk vorst, seejärel lõigata tainast võrdse suurusega portsjonid. 

– Vormida neist kätevahel pallikesed, panna küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

– Pintseldada pealt muna või piimaga ja lasta plaadil veel kerkida 10 minutit.

– Kuklid panna 180 kraadise ahju keskossa 15-20 minutiks. 

– Valmis kuklitel lasta natukene jahtuda ja lõigata pealt ära ”mütsike”, uuristada kukli seest sai välja, sinna määrida 1 tl pohlamoosi. 

– Koor vahustada suhkruga ja määrida kuklile, panna ”mütsike” peale tagasi ja raputada üle tuhksuhkruga.

 

Buduaar.ee