Reklaam sulgub sekundi pärast

Pille juustu-paprikasalat

Olen suur salatisõber. Peolauale ikka mõtlen välja mingi uue salati, et külalisi üllatada ning vaba vaheldust oleks kartulisalati ja rosolje reas, mis tegelikult on ka mu traditsioonilised lemmikud. Aastaid tagasi aga osalesin ühel salatite retseptivõistlusel ja sealt just see juustu-paprikasalat rahva hulka ringlema läks. Olgu siis siinkohal see mõnus kihiline salat ka Buduaari lugejatega jagatud. 


 

Olen suur salatisõber. Peolauale ikka mõtlen välja mingi uue salati, et külalisi üllatada ning vaba vaheldust oleks kartulisalati ja rosolje reas, mis tegelikult on ka mu traditsioonilised lemmikud. Aastaid tagasi aga osalesin ühel salatite retseptivõistlusel ja sealt just see juustu-paprikasalat rahva hulka ringlema läks. Olgu siis siinkohal see mõnus kihiline salat ka Buduaari lugejatega jagatud. 

 

500 g juustu (nt Atleet)

3 paprikat

5 keedumuna

1 ananassikonserv

(soovi korral üks sibul)

Provansaali majoneesi

sidrunipipart, soola, maitserohelist

 

Riivi juust ja munad, haki paprikad väikesteks tükkideks, võid kasutada erivärvilisi paprikaid. Tükelda ka ananassiviilud või tükid vajadusel väiksemaks. Kui soovid sibulat lisada, haki sibul peeneks. Maitsesta majonees vähese soola, sidrunipipra ja hakitud maitserohelisega, sobib hästi käharpetersell. Võta keskmise suurusega salatikausid ja hakka kihte panema alustades juustust, siis paprika, ananass, sibul ja muna, vahele kalla kastet ja jaga uued kihid kaussidesse. Peale vala jälle kaste ja tee kahvliga augud kastmesse, et kaste saaks salatisse imbuda.

Hoia külmkapis üle öö, kaunista salat meelepäraselt salati koostisosadega ja mõne kauni söödava lilleõiega, mis ka silmale rõõmu teeb. 

 

 

Pille Viljamaa