Reklaam sulgub sekundi pärast

Piparkoogipõhjal toorjuustutort pohladega

Lume valevat ootust peame kannatlikult veel edasi lükkama. Senikaua võib köögis valmistada lumevalge vahuse tordi, kus punavad pohlad annavad mõnusat hapusust ja piparkoogine põhi lahedat pikantsust. Siin võib kreemi koostisaineid vabalt muuta ja želatiini kindlasti kasutama ei pea, kui lasete tordil külmkapis üleöö seista, jääbki tort lahedalt vahune ja suussulav.


 

Lume valevat ootust peame kannat-likult veel edasi lükkama. Senikaua võib köögis valmistada lumevalge vahuse tordi, kus punavad pohlad annavad mõnusat hapusust ja pipar-koogine põhi lahedat pikantsust. Siin võib kreemi koostisaineid vabalt muuta ja želatiini kindlasti kasutama ei pea, kui lasete tordil külmkapis üleöö seista, jääbki tort lahedalt vahune ja suussulav.

Tordi jaoks läheb vaja:

150 g piparkooke

50 g võid

2 pakki vahukoort (400ml )

2 ricotta kohupiimapastat (500g)

2 toorjuustu (300g)

1 dl suhkrut

1 banaan

vaniljesuhkrut

2 dl pohli

1 šokolaad (100g)

 

Põhja jaoks purusta piparkoogid kombainis, sulata või, sega või piparkoogipuruga kokku ja mätsi küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (26cm) põhjale, pane külma tahenema.

Kreemi jaoks vahusta vahukoor suhkru ja vaniljesuhkruga. Toorjuustude valik on väga lai, mina kasutasin Farmi naturaalset toorjuustu. Kausis sega toasoe toorjuust kohupiimapastaga, lisa suhkur. Suhkru kogust võib kindlasti muuta, oleneb, kui magusat kooki soovite. Kohupiimadest on mu lemmikuks saanud OTTO ricotta kohupiimapasta, kreemis jääb ta hästi pehme ja sametine. Purusta kahvliga banaan, sega kreemi hulka. Lisa pool vahukoorest. Sulata vesivannil šokolaad, veidi jäta šokolaadi kaunistuseks, lase jahtuda ja sega kreemi hulka. Tükelda mõned piparkoogid kreemisse. Sega meelepärane kogus pohli valge vahu hulka. Võid kreemi jaoks pohlad ka vähese suhkruga peenestada. Vala kreem piparkoogipõhjale, lusikaga ringjaid liigutusi tehes. Siis lisa allesjäänud vahukoor, tee vahukoorele ka lusikaga ümmargused paid, siis jääb kreemivahu sisse kaunis muster.

Hoia külmkapis üleöö, kaunista soovi järgi pohlade, piparkoogipuru, riivitud šokolaadiga. Magusalt mahe piparkoogine tordilõik kodumetsa punavate pohladega hea tassi kohviga, samm teisele advendile lähemale.

 

Pille Viljamaa 

 

 

[gallery ids="1871298"]