Piprapood soovitab: Lihtne ja eksootiline õunakook

22 kommentaari
Piprapood soovitab: Lihtne ja eksootiline õunakook

Sellel aastal on õunapuud oma priske saagi all niivõrd lookas, et puude oksad on vajumas maani. Piprapood annab järgmise värske idee, kuidas valmistada pisut pidulikumaks puhuks kodumaistest mahlastest õuntest eksootilise maitselisaga suurepärane magusroog.

Sellel aastal on õunapuud oma priske saagi all niivõrd lookas, et puude oksad on vajumas maani. Piprapood annab järgmise värske idee, kuidas valmistada pisut pidulikumaks puhuks kodumaistest mahlastest õuntest eksootilise maitselisaga suurepärane magusroog.

Lihtsalt valmistatavale õunakoogile annab hõrgu maitselisa maailma kalleim maitseaine safran. Piprapoest on võimalik osta nii safranit kui teisi ehedaid gurmeetoitudesse sobivaid  maitseaineid  ka väikeste koguste kaupa. Ostes kahe grammise safraniniitide pakikese (millest saab valmistada neli õunakooki) maksate vaid 187 krooni. Enamikud Eesti tipprestoranid täiendavad oma  maitseainete varusid Piprapoes, sest sealt leiab kõige värskemaid ja ehedamaid maailma eri köökide maitseaineid, mida on võimalik osta just neile sobivas koguses. Piprapoodi on oodatud oma maitseainete varusid täiendama ka kõik kodukokad!  

Safraniga õunakook

Lihtne õunakook, mille muudab hõrguks safran.

Ø 22 cm vorm

Tainas:
3 dl jahu
125 g võid
1 munakollane
2 sl suhkrut

Mõõda vajaminev jahukogus madalasse kaussi ja sega suhkruga. Tükelda külm või ja haki noaga võitükid jahu sees nii väikeseks kui saad. Lisa munakollane ja sõtku tainas kiiresti ühtlaseks. Lisa vajadusel 1–2 sl külma vett.
Pane tainas 30 minutiks külmkappi. Rulli 3 mm paksuseks ja lõika noaga küpsetusvormi mõõdus ketas. Torgi põhja sisse kahvliga augud ja küpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit – kuni ahjust tuleb koogilõhna ja koogipõhi on kuldkollane.

Täidis:
2 keskmise suurusega hapumat sorti õuna
2 sl kristallsuhkrut

1.Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika viljaliha viiludeks või kuubikuteks.
2.Sega puhastatud õunad suhkruga ja jäta 10 minutiks sedasi seisma.
3.Pane õunad ühtlase kihina eelküpsetatud põhjale.

Kate:
2 muna
100 g kristallsuhkrut
2 sl nisujahu
0,5 g safraniniite

1.Klopi munad koos suhkruga pehmeks vahuks.
2.Lisa jahu ja klopi seni, kuni jahu on muna-suhkruvahu sisse segunenud.
3.Lõpuks pane vahu hulka ka safraniniidid, sega.
4.Kata õunad saadud seguga ühtlaselt.
5.Küpseta kooki 175 kraadini eelkuumutatud ahjus 45 minutit.
Serveeri mõne isetehtud marjakastme ja kergelt klopitud vahukoorega.

Piprapood asub Talinnas, Liivalaia 43, tel 6450020 www.pipar.ee. Piprapoe leiab üles ka lõhna järgi. Jalutage Tallinnas Stockmanni poolsel Liivalaia tänaval kuni hetkeni, mil tunnete mõnusaid magusaid ja vürtsiseguseid aroome. Stopp- siin asubki Piprapood!
Õunakoogi valmistas ja pildistas Eva Palu, kes toimetab kokanduse veebiajakirjas www.perenaine.ee