PIRNI JA KITSEJUUSTU GALETTE võlub peolaual külalisi

Pirni ja kitsejuustu galette
Pirni ja kitsejuustu galette / Foto: Maria Bessières

Buduaari ajakiri

Galette on prantsuspärane roog, mida on kerge valmistada ja mis rõõmustab laual kõiki külalisi.

Retsept on pärit eestlannast toidublogija ja kokaraamatu autori Maria Bessièresi raamatust „A Legacy of Flavours. Recipes through generations, seasons and homes“ ehk tõlkes „Maitsepärand. Retseptid läbi põlvkondade, aastaaegade ja kodude“.

Loe Maria teekonnast toidublogijaks pikemalt SIIT!

Pirni ja kitsejuustu galette
1 lahtirullitud leht muretainast
2 pirni
100 g kitsejuustu
Värsket tüümiani (umbes supilusikatäis)
1 spl mett
1 spl võid

Kuumuta ahi kuni 190 kraadini. Rulli tainas lahti ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Viiluta pirnid. Mina eemaldan tavaliselt pirnide sabad ja varred, aga koore ja südamiku jätan alles. Laota pirniviilud ühtlase kihina lahtirullitud tainale nii, et servadest jääks paar sentimeetrit tühjaks. Lisa pirnide peale kitsejuustu tükid, nii suured või väikesed kui soovid ja lisa tüümian. Keera taina servad pirnidele külje alla ja vajuta kergelt pöidlaga paika. Sulata või ning pintselda sellega taina servad ja pirnid õrnalt üle. Küpseta ahjus umbes 17–20 minutit, kuni servad on pruunikad. Lisa peale mett ja serveeri soojalt.

Pirni ja kitsejuustu galette
Pirni ja kitsejuustu galette / Foto: Maria Bessières
Kokaraamat
Kokaraamat „A Legacy of Flavours. Recipes through generations, seasons and homes“