Galette on prantsuspärane roog, mida on kerge valmistada ja mis rõõmustab laual kõiki külalisi. Retsept on pärit eestlannast toidublogija ja kokaraamatu autori Maria Bessièresi raamatust „A Legacy of Flavours. Recipes through generations, seasons and homes“ ehk tõlkes „Maitsepärand. Retseptid läbi põlvkondade, aastaaegade ja kodude“. Loe Maria teekonnast toidublogijaks pikemalt SIIT! Pirni ja kitsejuustu galette1 lahtirullitud leht muretainast2 pirni100 g kitsejuustuVärsket tüümiani (umbes supilusikatäis)1 spl mett1 spl võid Kuumuta ahi kuni 190 kraadini. Rulli tainas lahti ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Viiluta pirnid. Mina eemaldan tavaliselt pirnide sabad ja varred, aga koore ja südamiku jätan alles. Laota pirniviilud ühtlase kihina lahtirullitud tainale nii, et servadest jääks paar sentimeetrit tühjaks. Lisa pirnide peale kitsejuustu tükid, nii suured või väikesed kui soovid ja lisa tüümian. Keera taina servad pirnidele külje alla ja vajuta kergelt pöidlaga paika. Sulata või ning pintselda sellega taina servad ja pirnid õrnalt üle. Küpseta ahjus umbes 17–20 minutit, kuni servad on pruunikad. Lisa peale mett ja serveeri soojalt. Pirni ja kitsejuustu galette / Foto: Maria Bessières Kokaraamat „A Legacy of Flavours. Recipes through generations, seasons and homes“
Katrin — FOTO: Katrin Lust/Instagram TOHOH Pere ja lapsed IMEARMAS VAATEPILT: Katrin Lusti 1-aastane tütar uudistab juba Chaneli
Illustratiivne pilt — FOTO: 123rf.com Lahedat lugemist SIRLE TRESTIPI KOLUMN: kuidas prantslased puhkavad
Tanja Mihhailova-Saar ja Mikk Saar — FOTO: Tanja Mihhailova-Saar/Instagram ABIELU Pere ja lapsed KAUNIS VAADATA: TANJA MIHHAILOVA-SAAR näitas imelist kaadrit abikaasa ja pojaga
Illustratiivne pilt — FOTO: ©trismegist8 123rf.com NAHAPROBLEEMID Ilu ja mood Kui on põhjust palet peita…