Reklaam sulgub sekundi pärast

Tallegg soovitab: Pohla ahjukana läätsede ja röstitud valge redisega

Talve hingust on õhus juba halastamatult tunda ning aeg on ahjule rohkem tööd anda ja ahjuroad taas igapäevasesse menüüsse võtta. Toitev ja tervislik ahjukana kerge lisandiga kaunistab igat toidulauda ja teeb ka kõhule pai. Vahelduseks kartulile ja riisile võiks kana kõrvale julgelt serveerida mõnusaid läätsi.

Talve hingust on õhus juba halasta-matult tunda ning aeg on ahjule rohkem tööd anda ja ahjuroad taas igapäevasesse menüüsse võtta. Toitev ja tervislik ahjukana kerge lisandiga kaunistab igat toidulauda ja teeb ka kõhule pai. Vahelduseks kartulile ja riisile võiks kana kõrvale julgelt serveerida mõnusaid läätsi.

 

Väljatulek: 6-portsjonit

Aega kulub: kana küpsetamine 1,5 kuni 2 tundi olenevalt kana kaalust

Ettevalmistusaeg: 35 minutit

Vaja läheb:

  • 1 Talleggi Pohla ahjukana.
  • Läätsed kastmega: 200 g punaseid läätsi, 2 sibulat, 180 ml piima, 2 sl võid, 2 sl jahu, näpuotsatäis soola (1/4 tl).
  • Röstitud valge redis: 500 g valget redist, soola, pipart, oliiviõli. Kaunistuseks pohli või jõhvikaid.

Esmalt pane kana ahju küpsema. Edasi võiks tegutsema hakata ca 30 minutit enne kana valmimist. Seega, ca 30 minutit enne kana serveerimist koori valge redis ning lõika õhukesteks viiludeks, lao ahjuplaadile, nirista üle oliiviõliga ning puista peale soola ja pipart. Pane redised 10-15 minutiks 200 kraadi juurde röstima.

Umbes 20 minutit enne kana valmimise lõppu hakka valmistama ka läätsi ja kastet. Esmalt koori sibulad, lõika suurteks sektortiteks ning pane koos läätsedega potti keema. Keeda läätsesid ca 5 minutit. Viimasena lisa veidi soola. Maitse keetmisprotsessi ajal läätsi, et mitte lasta neil üle keeda. Sel juhul kaotavad läätsed oma struktuuri ning muutuvad ühtlaseks oranžikaks pudrumassiks.

Kui läätsed on valmis, kurna, võta välja sibulatükid (kui ei soovi sibulatükke eraldi välja korjata, siis pane sibulad keetmise ajal nt väikesesse marlikotti) ning tõsta kõrvale. Kastme jaoks sulata kastmepotis või, lisa pidevalt vispeldades jahu ja järk-järgult kuum piim. Vispelda kastet pidevalt seni, kuni see muutub ühtlaselt siidjaks ning tuleb kastmele iseloomulik konsistents. Viimasena lisa näpuotsatäis soola. Seejärel vala kaste läätsede peale, sega õrnalt läbi ning tõsta serveerimistaldrikutele läätsi, sinna peale ahjukanast lõigatud tükk ning kõrvale serveeri ahjus röstitud rediseid. Kaunistuseks sobivad hästi pohlad või jõhvikad.

 

Maitsvaid elamusi,

Signe ja Jaanika

Talleggi kanablogi

 

Buduaar.ee