Reklaam sulgub sekundi pärast

POPULAARSE NUTELLA SÖÖMINE muutus eluohtlikuks

Tihtipeale on nii, et see, mis maitseb hästi, ei ole just kõige tervislikum, ent kui maitsev toit sisaldab juba eluohtlikke aineid, tuleks selle tarbimiseks kindlasti loobuda. Maailmakuulus Nutella on juba pikemat aega pidanud sõda toiduainetööstusega, sest nende hitt-toode sisaldab palmiõli, mis võib väidetavalt vähki tekitada.

Tihtipeale on nii, et see, mis maitseb hästi, ei ole just kõige tervislikum, ent kui maitsev toit sisaldab juba eluohtlikke aineid, tuleks selle tarbimisest kindlasti loobuda. Maailmakuulus Nutella on juba pikemat aega pidanud sõda toiduainetööstusega, sest nende hitt-toode sisaldab palmiõli, mis võib väidetavalt vähki tekitada.

Eelmise aasta kevadel hoiatas Euroopa Toiduohutusamet, et palmiõli, mida Nutella valmistamisel kasutatakse, on niivõrd ohtlik, et see võib lausa vähki tekitada. Nutella tootjafirma Ferrero ostujuht Vincenzo Tapella tõdeb, et palmiõli kasutatakse selleks, et kreem saaks siidise tekstuuri ja kui nad seda ainet enam ei kasutaks, kaotaks toode poole oma maitsenüanssidest, mis tulenevad just sellest hõrgult kreemjast konsistentsist.

Nimelt muudab palmiõli Nutella saiale määrimise lihtsamaks ja suus on see samuti mõnusalt sulav. Ent teisalt, kui sellise tulemuse saavutamiseks tuleb kasutada ohtlikku ainet, siis kas see on seda väärt.

Palmiõli on toiduainetööstuses kasutatud taimeõlidest kõige ohtlikum, sest selle kuumtöötlemisel enam kui 200 °C juures tekivad ained, mis on kantserogeensed ehk siis need võivad tekitada vähki.

Lisaks on palmiõli ka kõige odavam aine, mida kasutada.

Allikas: Independent