Reklaam sulgub sekundi pärast

Prantsuse GURMEEKOOL vol 3: kalvadose ja siidriga immutatud suitsutatud maisikana

Nädalalõpp on saabumas ja ehk on ka oodata külalisi, kellega mõnusa jutu saatel õues maitsvat toitu valmistada ning Prantsusmaa parimaid  jooke mekkida.

Nädalalõpp on saabumas ja ehk on ka oodata külalisi, kellega mõnusa jutu saatel õues maitsvat toitu valmistada ning Prantsusmaa parimaid  jooke mekkida.

Buduaar käis tuntud peakoka Allar Oeselg juures ideid ammutamas, kuidas oma kalleid külalisi grillil valminud roogadega ära võluda. Suve kergeks linnuliha hõrgutiseks pakkus ta välja suitsuse maitselisaga maisikana, mis oli eelnevalt maitsestatud alkoholiga. Jagame selle võrratult maitsva roa retsepti teilegi.

Kalvadose ja siidriga immutatud suitsutatud maisikana

Mõnusalt suitsuse maitselisaga hõrgu maisikana valmistamine algab grillimaterjali eeltööga, sest suitsumaitse saavutamiseks on tarvis enne grillile tule süütamist nimelt lepalaastusid eelnevalt u 30 minutit vees immutada.

Nelja inimese pidulikuks prantsuspäraseks suviseks õhtusöögiks läheb vaja vaid:

2 maisikana
1 pudel Coquerel kalavadost
1 pudel Ecusson Rose siidrit
erinevaid hakituid ürte ja natuke küüslauku
õli pintseldamiseks


Maitsesta kana soola ja pipraga.  Vala kaussi (võid ka väikest toidukilekotti kasutada) siider ja kalvados ning lisa nende sisse maisikanad, et alkohol saaks oma maitselisa anda. Hoia u 30 minutit ja seejärel tõsta kanad grillile ning pintselda nende peale hakitud ürtide ja küüslaugusegu. Küpseta kuni kanad on saanud uhke kuldse värvuse.

Naudi valminud tibusid meelepärase salatilisaga ning Prantsusmaa parimate jookidega, milleks on Ecusson Rose 100% naturaalsest roosade õunte mahlast valmistatud poolmagus siider ja Coquerel V.S.O.P. kalvados. Kalvados, mis on kuldse merevaigu värvi, rikkalikult puuviljase aroomi ning kauakestva pehme maitsega. Coquerel V.S.O.P. on vähemalt 4 aastat Limousin’ tammevaadis laagerdunud.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Krista Maldur