PUDRUPÄEVA retsept: karamelline kaerahelbepuder

PUDRUPÄEVA retsept: karamelline kaerahelbepuder
pilt: Shutterstock

Iga aasta 10. oktoobril tähistatakse ülemaailmselt pudrupäeva.

Et laupäeva hommikul pea ideedest tühi poleks, jagame mõnusat karamellist kaerahelbepudru retsepti, kuhu on lisatud magusaid õunatükikesi – tulemuseks on õunakoogipuder.

Vaja läheb:

2 dl vett

3 dl piima

2,5 dl täisterakaerahelbeid

1–2 sl suhkrut

1 tl kaneeli

natuke kardemoni

natuke soola

Tee nii: Keeda puder antud koostisosadest valmis.

Karamellised õunad:

2 suuremat õuna

2 sl võid

natuke kaneeli

2 sl sidrunimahla

Tee nii: Koori ja viiluta õunad kuubikuteks, eemalda südamik. Kuumuta pannil või, lisa õunad ja prae õrnalt segades paar minutit. Lisa kaneel ja kuumuta veel umbes 5–6 minutit. Lõpus lisa sidrunimahl, kuumuta minut aega ja nüüd sega õunasegu pudru sisse. Serveeri kohe.