Rannarootsi rikastab pühadelauda! Verivorstitrühvli retsept ja lõunasöögigalerii

Rannarootsi rikastab pühadelauda! Verivorstitrühvli retsept ja lõunasöögigalerii

Buduaar oli ühes teiste meediate esindajatega 27. oktoobril lahkelt oodatud õdusasse Tigu Vinoteeki, et nautida Rannarootsi uute talviste maitsetega hõrke roogi, mille oli valmistanud ja kaunilt taldrikule sättinud Rannarootsi maitsemeelelahutaja Erlis Schönberg Suhkruingli kondiitri Kertu Lukase abiga. 

Kogu talvehooaja parimatest paladest andis meile ülevaate Rannarootsi arendusjuht Peep Rahuoja. Rannarootsi talviste maitsete seas on erinevaid lihalõike ning praade ning uus lihaverivorst, mis lubab klassikalise jõuluroaga maiustada ka neil, kel on mure gluteenitalumatusega. „Sel aastal on uute maitseelamustena valikus veel verivorst suitsupeekoniga, kartulikäkk singiga, maitsestatud koodilõigud, maitsestatud peekonilõigud, seapraelõik kondiga ja dekooriga ahjupraad seavälisfileest,“ ütles Rahuoja. Uus lihaverivorst on täielikult tangainetevaba ja sobib kõikidele verivorstisõpradele. „Kuna üha enam inimesi jälgib oma toitumist ja gluteenivabad toidud on teistes kategooriates osutunud väga populaarseks, tõime jõuludele mõeldes poelettidele gluteenivaba lihaverivorsti. Nüüd saavad kõik rahus verivorsti süüa,” lisas Rahuoja.

Rannarootsi talvetoodete valikus on koodi- ja peekonilõigud, mis valmivad kergesti ja on juba lõigatud parajateks portsjoniteks. „Kiire elutempo juures on oluline, et toit oleks kvaliteetne, maitsev ja valmiks kiiresti. Nii on meie eesmärk tuua kokkajateni erinevaid maitseid, mida kerge vaevaga õhtu- või lõunasöögilauale tuua,“ kommenteeris Rahuoja. Rannarootsi talvetoodete seas on siiski ka klassikalised seapraed, mille küpsemine võtab veidi enam aega. „Eks kokkamine on omaette kunst ning mõned kunstiteosed valmivadki kauem,“ muheles Rahuoja. 

Rannarootsi talvetoodetevalikus on sel aastal 23 erinevat prae, veri-, toor- ja grillvorsti. Lisaks uutele maitsetele ootavad taasavastamist eelmiste aastate lemmikud ning Jõulutoode 2014 parima jõuluprae tiitliga pärjatud Teriyaki seapraad.

Avaldame ka ühe maitsva lõuna retsepti, milleks on:

Verivorstitrühvel krõbedas hapukapsadekooris peekoni-chips‘iga 

Vaja läheb: 

Rannarootsi verivorstid peekoniga 

Mulgi krõpsude Hapukapsakrõpsud 

Eemalda verivorstilt kest, et kätte saada vorsti sisu. Vormi vorsti sisust käte vahel suupärased pallikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Küpseta pallikesi eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 6-7 minutit. 

Võta Mulgi krõpsude naturaalsed Hapukapsakrõpsud ja purusta peenemaks puruks. Paneeri verivorstipallikesed õrnalt (ahjust tulnud pallikesed on pehmed) hapukapsapurus ja jäta tahenema. Samal ajal võid küpsetada peekoniviilud ahjus või pannil krõbedaks. 

Kuivata köögipaberiga peekonilt liigne rasv, lõika pisikesteks chips‘ideks ja kaunista trühvlid. Kaunista rosmariinioksaga. 

Kui soovid külalisi vau-efektiga üllatada, siis just see suupiste on see õige.