Rabarberi hooaeg on juba mõnda aega kestnud ja selle põhihitiks on otse loomulikult vana ja hea rabarberikook! Toitumisnõustaja Erik Orgu soovitab kõigile selle traditsioonilise koogi asemel proovida pisut tervislikumat versiooni. Rabarberihooaeg on juba mõnda aega kestnud ja selle põhihitiks on otse loomulikult vana ja hea rabarberikook! Toitumisnõustaja Erik Orgu soovitab kõigile selle traditsioonilise koogi asemel proovida pisut tervislikumat versiooni. “Seda kooki on äärmiselt lihtne valmistada. Selles on palju rohkem maitset ning see on tervislik,” kommenteerib Orgu enda rabarberikooki. “Mustsõstardes on C-vitamiin, kõrvitsaseemnetest saab tsinki, pähklitest E-vitamiini ja süsivesikuid on tunduvalt vähem kui traditsioonilises koogis!” Siin on Eriku tervisliku rabarberikoogi retsept: Sisu 200 g kooritud rabarberit30 g mustsõstraid30 g vaarikaid30 g vahtrasiirupitmaitse järgi jahvatatud ingverit ja kaneeli, ingveri kogus on umbes pool kaneeli kogusest Tükelda rabarber umbes 0,5 cm paksusteks tükkideks ja kuumuta potis vähese veega 5-7 minutit.Lisa mustsõstrad, vaarikad, vahtrasiirup ja maitseained, sega kõik hoolikalt läbi ning pane küpsetusvormi. Kate 40 g mandleid40 g India pähkleid40 g kõrvitsaseemneid40 g täisterakaerahelbeid20 g vahtrasiirupit30 g rafineeritud kookosrasva Pane kõik komponendid köögikombaini ja sega 5-10 sekundit ning laota segu ühtlaselt rabarberimassile, ära väga tugevalt peale suru.Küpseta ahjus 200 kraadi juures 9-12 minutit või seni, kuni pealt kuldpruun. Erik ise eelistab seda rabarberikooki süüa nii, et see on eelnevalt vähemalt 3 tundi külmkapis seisnud. Head valmistamist! Buduaar.ee
pilt: erakogu TOHOH Ilu ja mood RABAV KAADER: TOHOH, kas “Rannamaja” Seidi näeb ilma meigita tõesti selline välja?
Pärnu Rannahotell õhtune loojang Sisuturundus Juunikuus kuhu minna? Vihma sajab ja kino? Või suund Pärnusse päikest otsima?