RETSEPT: HÕRGUTAVALT KRÕBEDA põhjaga rikkalik pitsa

Buduaar

Kargel talveõhtul pole midagi paremat, kui ise tehtud rikkaliku kattega hõrk pitsa, mis on otse ahjust tulnud.

Kasuta pitsa valmistamisel seda erilist pizzakivi – sellel küpsetatud pizzad jäävad mõnusalt krõbedad ning kivil pizzat serveerides, püsib pizza kauem soe.

Vaja läheb:

1,25 dl vett
3 dl jahu
12 g pärmi
1.5 sl oliivõli
1 tl soola

Katte jaoks: 

Meelepärast tomatipastat

Viilutatud sinki

Mozzarella juustu

Riivitud parmesani juustu

Viilutatud tomatit

Viilutatud shampinjone

Viilutatud oliive

Peotäis värsket rucolat

Meelepäraseid ürte/pitsamaitseainet

Tee nii:

Sulata pärm käesoojas vees. Lisa sool, jahu ja sõtku ühtlaseks. Seejärel lisa õli ja sõtku edasi seni, kuni tainas tuleb ilusti kausi küljest lahti. Vormi tainast pall ja aseta kaussi köögirätiku alla kerkima. Kausi võiksid asetada sooja kohta, siis kerkib see paremini – tainas peaks kerkima kahekordseks.

Kui tainas on kerkinud, sõtku see jahusel pinnal läbi ja vormi uuesti palliks. Lase pallil veel käterätiku all kausis kerkida, siis venita kerkinud pall pizzakivil lamedaks kettaks.

Lao peale soovitud pitsakate ja küpseta u 15 minutit 220-kraadises ahjus kasutades alusena pizzakivi.