Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: HÕRGUTAVALT KRÕBEDA põhjaga rikkalik pitsa

Buduaar

123rf

Kargel talveõhtul pole midagi paremat, kui ise tehtud rikkaliku kattega hõrk pitsa, mis on otse ahjust tulnud.

Kasuta pitsa valmistamisel seda erilist pizzakivi – sellel küpsetatud pizzad jäävad mõnusalt krõbedad ning kivil pizzat serveerides, püsib pizza kauem soe. Vaja läheb: 1,25 dl vett 3 dl jahu 12 g pärmi 1.5 sl oliivõli 1 tl soola Katte jaoks:  Meelepärast tomatipastat Viilutatud sinki Mozzarella juustu Riivitud parmesani juustu Viilutatud tomatit Viilutatud shampinjone Viilutatud oliive Peotäis värsket rucolat Meelepäraseid ürte/pitsamaitseainet Tee nii: Sulata pärm käesoojas vees. Lisa sool, jahu ja sõtku ühtlaseks. Seejärel lisa õli ja sõtku edasi seni, kuni tainas tuleb ilusti kausi küljest lahti. Vormi tainast pall ja aseta kaussi köögirätiku alla kerkima. Kausi võiksid asetada sooja kohta, siis kerkib see paremini - tainas peaks kerkima kahekordseks. Kui tainas on kerkinud, sõtku see jahusel pinnal läbi ja vormi uuesti palliks. Lase pallil veel käterätiku all kausis kerkida, siis venita kerkinud pall pizzakivil lamedaks kettaks. Lao peale soovitud pitsakate ja küpseta u 15 minutit 220-kraadises ahjus kasutades alusena pizzakivi.