RETSEPT: JOHANDRA figuurisõbralikud šokolaadibrownied

Pilt: Johandra

Buduaar

Blogija ja tervisliku elustiili austaja Johandra-Lisett Iljušin jagas hõrku gluteenivaba brownie´de retsepti, mis on klassikalisest versioonist pisut tervislikum.

Koostisosad:

5 muna
40g küpsetuskakaod (vähese rasvasisaldusega)
115g vahtrasiirupit (võid asendada meega)
180g maapähklivõid
95g jahu (kaera- või kookosjahu)
1 teelusikas küpsetuspulbrit
120g tumedat 56% šokolaadi
Veidi soola ja steeviat (või suhkrut)
Vajadusel natuke piima

Tee nii:

Vispelda munad, lisa juurde vahtrasiirup ja sega. Seejärel lisa maapähklivõi. Teises kausis sega omavahel kõik kuivained (jahu, küpsetuspulber, kakao, steevia, näpuotsatäis soola).
Sega kausisegud kokku ja sega ühtlaseks massiks!
Kui tunned, et segu jääb veidi paks, siis lisa 250ml piima.

Tükelda šokolaad. Pool sellest kalla brownie segu hulka ja ülejäänu jäta hetkel kõrvale. Kata küpsetusvorm küpsetuspaberiga. Kalla sinna brownie segu ja puista peale ülejäänud šokolaad.

Küpseta browniet ahjus 15-20minutit 180 kraadi juures. Ps! Ära ehmata, kui alguses tundub, et brownie jäi veidi toores – tekstuur taheneb ahjust välja võttes.

Postitust näed ka Johandra Instagramis SIIN.

Foto: Pilt: Johandra