RETSEPT: KAHE PÄEVA värske soolakurk

RETSEPT: KAHE PÄEVA värske soolakurk
123rf

Kurkide soolamine on imelihtne ning vaid kahe päevaga valmivad tõeliselt krõmpsud ja maitsvad kurgid, mis sobivad niisama söömiseks ja muidugi ka prae kõrvale.

Kuidas siis kurkide soolamine käib ja mida sul vaja on:

Arvesta 1 liitri vee kohta 1-1,5 spl (jämedat) meresoola ja umbes 1 spl suhkrut. Maitseks lisa purki veel puhastatud küüslauguküünt, värskeid tilliõisikuid ja -varsi, mustsõstralehti jms.

Tee nii: Võta suur klaaspurk ja aseta selle põhja ürdid, mida soovid maitse lisamiseks kasutada. Pese kurgid ja lao samuti purki. Nüüd lahusta teises suures anumas kuum vesi, sool ja suhkur ning vala see kurkidele peale – kurgid peavad olema üleni veega kaetud. Hoia kaks päeva jahedas kohas ja ongi valmis.

Sarnased artiklid