Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT! KOORENE MARJAKOOK, mida armastavad kõik

Toidublogija Teevi suurim kirg on magusad küpsetised ning kõik tema retseptid on lihtsalt teostatavad ja maitsevad lausa imeliselt. Talvisel ajal, mil värskeid marju saada ei ole, kasuta külmutatud saadusi - need annavad koogile mahlasust ja värskust.

Toidublogija Teevi suurim kirg on magusad küpsetised ning kõik tema retseptid on lihtsalt teostatavad ja maitsevad lausa imeliselt. Talvisel ajal, mil värskeid marju saada ei ole, kasuta külmutatud saadusi - need annavad koogile mahlasust ja värskust.

Sel korral jagame lugejatele Marjakräsu-nimelise koogi retsepti, mis maitseb eriti hästi neile, kes armastavad kohupiima ja hapukoore sulavat kooslust.

Keeks:
3 muna
3 dl rafineerimata suhkrut
100 g võid
1,5 dl piima
2 dl nisujahu
1 sl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit

Kate:
300 g kohupiimapastat
200 g 20% hapukoort
1 dl 35% rõõska koort
2 spl rafineerimata suhkrut
2 dl mustikaid
1 dl vaarikaid
1 mango
1 banaan
20 g želatiinipulbrit 
1 dl kuuma vett

Lisaks läheb vaja pisut purustatud tumedat šokolaadi, millega saab kooki kaunistada.

Keeksi valmistasin Lia Virkuse retsepti järgi. Selle tegemiseks sega jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur omavahel. Sulata kastrulis või ning lisa piim. Vahusta teises kausis munad suhkruga ning kalla hulka või-piimasegu. Sõelu juurde kuivained ning sega ühtlaseks tainaks. Kalla segu küpsetuspaberiga kaetud 18 cm läbimõõduga koogivormi ning küpseta 175 kraadi juures umbes tund aega. Jahuta keeks ning lõika sellelt pealmine osa ära nii, et saaksid alumist kasutada koogi põhjana. Pealmine osa tükelda ning jäta katte valmistamise ajaks ootele. 

Sulata želatiin kuumas vees ning jäta jahtuma. Samal ajal sega kokku kohupiimakreem, hapukoor ja suhkruga vahustatud rõõsk koor. Lisa keeksitükid, marjad, tükeldatud mango ja banaan. Viimasena nirista ettevaatlikult juurde želatiin. 

Tõsta koogipõhi tagasi lahtikäivasse vormi, millega küpsetasid. Tõsta peale valmistatud kate ning jäta külma tahenema. Kaunista purustatud šokolaadiga.

Retsept pärineb Teevi blogist siin