Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: KREEMJAS KOHUPIIMA plaadikook

Kohupiimakook on alati kindla peale minek ning seda saab muretult nautida ka teisel ja isegi kolmandal päeval. Lase oma fantaasia lendu, kasutades lisanditena marju, šokolaadi või hoopis purustatud küpsiseid. Sellest retseptist saab terve plaaditäie hõrgutavat kooki ning valmistamine on lihtsamast lihtsam.

Traditsiooniline kohupiima plaadikook

Vaja läheb:

Põhi:

450 g jahu

250 g võid

250 g suhkrut

1 muna

soola

Täidis:

800 g kohupiima (teralist kohupiima)

2 dl suhkrut

2 muna

4 sl jahu

4 sl pehmet võid

4 sl hapukoort

Vabal valikul: marju, rosinaid, hakitud küpsiseid, šokolaadi


Tee nii: Sega omavahel jahu, suhkur ja sool, näpi juurde toasoe või. Nüüd kõige lõpus lisa juurde muna. Sega kõik omavahel ilusti läbi ning aseta umbes pooleks tunniks külmkappi. Seejärel aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud suurele ahjuplaadile ning küpseta põhja umbes 5 minutit 180 kraadi juures.

Sega täidise komponendid omavahel ühtlaseks massiks ning vala eelküpsenud põhjale. Kui soovid kasutada marju, küpsisepuru, hakitud šokolaadi või rosinaid, lisa ka need täidise massile. Küpseta kooki 180 kraadi juures, kuni see on kenasti kuldse jume saanud (umbes 30 minutit)