RETSEPT: KRISTJAN JÕEKALDA imemaitsvad purgitomatid

RETSEPT: KRISTJAN JÕEKALDA imemaitsvad purgitomatid
123rf.com

Tulles vastu fännide soovidele, avaldas TV3 Kristjan Jõekalda imemaitsvate purgitomatite retsepti.

Jõekalda purgitomatid:

Vaja läheb:

26 tühja 0,5 liitrist purki

30 karpi 250 g kirsstomateid

6 liitrit vett

18 spl soola

18 spl suhkrut

20 loorberilehte

86 vürtsipipart

20 nelgitera

2 kaneelikoort

45 spl 9% äädikat (kui on 30% äädikas, siis 200 ml äädikat ja 400 ml vett)

5 pisut alla keskmise suurusega sibulat

4 pakki 70 grammist toiduželatiini

Tee nii:

Pese tomatid ja lao ääreni purki. Sibulad panna patta kooritult, aga tervelt. Kalla kogu hunnik maitseaineid keevasse vette. Keeda kogu mödi umbes 5 minutit ja kurna läbi sõela teise potti. Lisa želatiin ja sega hoolikalt, kuni kõik on sulanud. Siis lisa äädikas. Kalla marinaad tomatitele peale ja pane ilma kaaneta purk kümneks minutiks 85-kraadisesse vette. Pärast keera kaas peale ja aseta tagurpidi jahtuma. Kui marinaad on juba parajalt kallerdunud (toatemperatuuril järgmisel päeval, jahedas 4-5 tunniga), keera purk õiget pidi, siis ei jää tomatid kallerdisest välja.

Sarnased artiklid