Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: KRISTJAN JÕEKALDA imemaitsvad purgitomatid

TV3

123rf.com

Tulles vastu fännide soovidele, avaldas TV3 Kristjan Jõekalda imemaitsvate purgitomatite retsepti.

Jõekalda purgitomatid: Vaja läheb: 26 tühja 0,5 liitrist purki 30 karpi 250 g kirsstomateid 6 liitrit vett 18 spl soola 18 spl suhkrut 20 loorberilehte 86 vürtsipipart 20 nelgitera 2 kaneelikoort 45 spl 9% äädikat (kui on 30% äädikas, siis 200 ml äädikat ja 400 ml vett) 5 pisut alla keskmise suurusega sibulat 4 pakki 70 grammist toiduželatiini Tee nii: Pese tomatid ja lao ääreni purki. Sibulad panna patta kooritult, aga tervelt. Kalla kogu hunnik maitseaineid keevasse vette. Keeda kogu mödi umbes 5 minutit ja kurna läbi sõela teise potti. Lisa želatiin ja sega hoolikalt, kuni kõik on sulanud. Siis lisa äädikas. Kalla marinaad tomatitele peale ja pane ilma kaaneta purk kümneks minutiks 85-kraadisesse vette. Pärast keera kaas peale ja aseta tagurpidi jahtuma. Kui marinaad on juba parajalt kallerdunud (toatemperatuuril järgmisel päeval, jahedas 4-5 tunniga), keera purk õiget pidi, siis ei jää tomatid kallerdisest välja.