Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: LEHTTAIGNA õunapommid suhkru ja kaneeliga

Õunapommide tegemiseks ei ole paremat aega kui just nüüd siin ja praegu. Parimad pommikesed saad valides pigem väiksema suurusega õunad - nii küpseb sisu kenasti läbi ning midagi rasket antud retsepti juures kohe kindlasti ei ole. Varu pisut aega ning imemaitsev hõrgutis ongi valmis nautimiseks kas niisama või miks mitte vanillijäätisega.


Õunapommide tegemiseks ei ole paremat aega kui just nüüd siin ja praegu. Parimad pommikesed saad valides pigem väiksema suurusega õunad - nii küpseb sisu kenasti läbi ning midagi rasket antud retsepti juures kohe kindlasti ei ole. Varu pisut aega ning imemaitsev hõrgutis ongi valmis nautimiseks kas niisama või miks mitte vanillijäätisega.

Antud kogusest saab kuus õunapommi.

Vaja läheb:

6 väiksemat õuna
kaneeli
suhkrut
lehttainast
määrimiseks muna
soovi korral rosinaid, kookoshelbeid, vahtrasiirupit

Tee nii: 

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Uurista õuntel südamikud nii välja, et põhi jääks alles - muidu ei saa õunu täita. Sega kaneel ja suhkur ning täida sellega õõnestatud õunad. Kui soovid, lisa ka pisut rosinaid. Aseta igale õunale peale väike võitükike.

Jaota lehttainas kuueks nelinurgaks. Tõsta ja venita taina servad pisut väljapoole, et saaksid õuna mugavamalt kinni katta. Aseta tainatükile täidetud õun ja venita-sõlmi taina nurgad õuna peale kokku.

Pintselda õunapommid enne ahju panekut lahtiklopitud munaga üle ning kui soovid, siis puista peale veel pisut suhkrut. Küpseta õunapomme ahjuplaadil umbes 20 minutit või kuni tainas on kuldne ja õun seest kenasti pehme.