Mustikad on ühed tänuväärsed marjad, sisaldades palju organismile kergesti omastatavaid vitamiine ning mineraale. Nende üheks suurimaks plussiks on suur veesisaldus ja ning madal kalorsus. Selle hõrgu ja maitsva mustikapiruka valmistamisel võib kasutada nii äsjakorjatud kui ka sügavkülmutatud marju. Maailma parim mustikapirukas valmib mamma retsepti järgi, kirjutab Soppa365. Vaja läheb: Põhi: 100 g toasooja võid 1/2 dl suhkrut 2 dl jahu Täidis: 3 dl mustikaid 3 spl suhkrut 1 spl kartulitärklist 200 g hapukoort 1 muna 1 tl vanillisuhkrut Tee nii: 1. Eelsoojenda ahi 190 kraadi juures. 2. Sega omavahel toasoe või, suhkur ja jahu. Suru segu 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele. 3. Seejärel sega omavahel mustikad, suhkur ja kartulitärklis. Vala segu ettevaatlikult põhjale. 4. Lisa hapukoorele muna ja vanillisuhkur ning kalla segu täidise peale. Küpseta 190 kraadi juures umbes 30 minutit. 5. Jahuta pirukat enne serveerimist. Paku kõrvale kas jäätist või vanillikastet.
Lauri Pedaja ja Gethel Burlaka-Pedaja — FOTO: Gethel Burlaka-Pedaja/Instagram ELU Seltskonnauudised LAURI PEDAJA ABIKAASA keerulisest perioodist: praegu on küll tunne, et oot oot
Jan Uuspõld uue kallima Brigita Antoniga — FOTO: TV3 ARMASTUS Suhted ja seks JAN UUSPÕLD peab 25-aastase kallima Brigita Antoniga tõsist plaani
Keit Pentus-Rosimannus abikaasaga — FOTO: Keit Pentus-Rosimannus/Instagram ARMAS Kodu ja Aed IMEARMAS KLÕPS: KEIT PENTUS-ROSIMANNUS avaldas tähendusrikka foto oma pisitütrest
Tanel Veenre moeetendus — FOTO: Kalev Lilleorg GALERII Ilu ja mood GALERII! Tanel Veenre tähistab Eesti rahvakultuuri ja üllatab folk-kollektsiooniga