Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: mamma mustikapirukas

Mustikad on ühed tänuväärsed marjad, sisaldades palju organismile kergesti omastatavaid vitamiine ning mineraale. Nende üheks suurimaks plussiks on suur veesisaldus ja ning madal kalorsus. Selle hõrgu ja maitsva mustikapiruka valmistamisel võib kasutada nii äsjakorjatud kui ka sügavkülmutatud marju. Maailma parim mustikapirukas valmib mamma retsepti järgi, kirjutab Soppa365. 

Vaja läheb: 

Põhi:

100 g toasooja võid

1/2 dl suhkrut

2 dl jahu

Täidis: 

3 dl mustikaid

3 spl suhkrut

1 spl kartulitärklist

200 g hapukoort

1 muna

1 tl vanillisuhkrut

Tee nii: 

1. Eelsoojenda ahi 190 kraadi juures. 

2. Sega omavahel toasoe või, suhkur ja jahu. Suru segu 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele.

3.  Seejärel sega omavahel mustikad, suhkur ja kartulitärklis. Vala segu ettevaatlikult põhjale. 

4. Lisa hapukoorele muna ja vanillisuhkur ning kalla segu täidise peale. Küpseta 190 kraadi juures umbes 30 minutit.

5. Jahuta pirukat enne serveerimist. Paku kõrvale kas jäätist või vanillikastet.