Mustikad on ühed tänuväärsed marjad, sisaldades palju organismile kergesti omastatavaid vitamiine ning mineraale. Nende üheks suurimaks plussiks on suur veesisaldus ja ning madal kalorsus. Selle hõrgu ja maitsva mustikapiruka valmistamisel võib kasutada nii äsjakorjatud kui ka sügavkülmutatud marju. Maailma parim mustikapirukas valmib mamma retsepti järgi, kirjutab Soppa365. Vaja läheb: Põhi: 100 g toasooja võid 1/2 dl suhkrut 2 dl jahu Täidis: 3 dl mustikaid 3 spl suhkrut 1 spl kartulitärklist 200 g hapukoort 1 muna 1 tl vanillisuhkrut Tee nii: 1. Eelsoojenda ahi 190 kraadi juures. 2. Sega omavahel toasoe või, suhkur ja jahu. Suru segu 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele. 3. Seejärel sega omavahel mustikad, suhkur ja kartulitärklis. Vala segu ettevaatlikult põhjale. 4. Lisa hapukoorele muna ja vanillisuhkur ning kalla segu täidise peale. Küpseta 190 kraadi juures umbes 30 minutit. 5. Jahuta pirukat enne serveerimist. Paku kõrvale kas jäätist või vanillikastet.
Henri Aruküla — FOTO: Algis Pauljukaitis Buduaari sõnumid Kas sina oled näinud esinemas Eesti ainukest LED-saksofonisti?
Grete Kuld — FOTO: Grete Kuld/Instagram Ilu ja mood SÄRTSAKAS KAADER: Grete Kuld näitas, milline ta 14 aastat tagasi välja nägi
Mineraalid ja testosteroon — FOTO: Unsplash.com Sisuturundus Mineraalid ja testosteroon: hormonaalse tervise toetajad
Ka juhtmega varstolmuimeja võib olla parim valik! — FOTO: Pexels.com Sisuturundus Ka juhtmega varstolmuimeja võib olla parim valik!