RETSEPT: OIVALISELT hõrgutav kohupiima-mustikakook

1 kommentaar
RETSEPT: OIVALISELT hõrgutav kohupiima-mustikakook
pilt: Sirelyn Pommer

Pole midagi mõnusamat, kui üks tõeliselt maitsev kook, mis on südamega tehtud.

Sirelyn Pommer jagab oma lemmikut kohupiima-mustikakoogi retsepti, mille ta avastas enda jaoks kolm aastat tagasi.

Vaja läheb:

Põhi:

150g kaerajahu

1dl kaerakliisid

75g roosuhkrut

2 tl vanillisuhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

100g võid

suts soola

1 muna

Tee nii:

Sulata või, mikserda suhkru ja munaga, lõpuks sega juurde jahu-küpsetuspulbri segu ja vala vormi.

Peale 300g mustikaid (võib ka vaarikaid)

Kohupiimamass:

5 muna

120g suhkrut

800g vanilli ricotta kohupiima

veidi sidrunimahla

2 tl vanillisuhkrut

3spl jahu

100g hapukoort

Tee nii:

Mikserda kõik need komponendid omavahel massiks ja lisa marjadele!

Peale:

100g toasooja võid

100g suhkrut

150g kaerajahu ja kliide segu (võib ka lihtsalt kaerajahu olla)

2 tl vanillisuhkrut

1 tl kaneeli

Tee nii:

Näpi või mikserda kõik koostisosad puruks ja aseta vormi peale. Küpseta kooki 200 kraadises ahjus umbes 45 minutit.

Lase jahtuda ja serveeri järgmisel päeval!

View this post on Instagram

✅Leian, et järeltulevad põlved vajavad ekstra motivatsiooni ja eeskuju, et ei kaoks oskus köögis kokata ja sellest mõnu tunda🙏🏼 olen tänulik, et minu peres on alati kodust toidu valmistamist hinnatud ja austatud, seega soovin ka siin, oma lehel, edasi anda inspiratsiooni ja kirge koduse toidu valmistamisel! 🥰 Selle pühitsemiseks taas väike retsepti postitus❤️ Seni lemmik kohupiima-mustikakook. Taasavastatud oma retseptiraamatu lehekûlgedelt, aastast 2018😍 Põhi: 150g kaerajahu, 1dl kaerakliisid, 75g roosuhkrut, vaniljet 2tl, küpsetuspulbrit, 100g võid, suts soola, muna. Sulata või, mikserda suhkru ja munaga, lõpuks sega jahu-kùpsetuspulbri segu ja vala vormi. Peale 300g mustikaid (lisasin ka vaarikaid) Kohupiimamass: 5 muna, 120g suhkrut, 800g vanilli ricotta kohupiim, veidi sidrunimahla, vanilje 2tl, 3spl jahu, 100g hapukoort. Kõik omavahel mikserdada massiks🙃lisa marjadele! Peale 100g toasooja võid, 100g suhkrut, 150g kaerajahu ja kliide segu, vanilli, 1 tl kaneeli näppida või mikserdada puruks. Aseta vormi peale ja pista 45min 200c ahju. Lase jahtuda ja serveeri järgmisel päeval! NB! Parim külma piimaga😍 Katsetajad, ootan Teie tulemusi🥰😘 . . . #baking #curdcake #homemade #lovebaking #meditation #sweettooth #armastuskäibkõhukaudu #blueberries #raspberries #purukook #mustikakook #kohupiimakook #estoniankitchen #foodphotography #nutritious #oatflour #sugar #berries #summertime

A post shared by Sirelyn Pommer (@preilipommer) on