RETSEPT: OIVALISELT hõrgutav kohupiima-mustikakook

RETSEPT: OIVALISELT hõrgutav kohupiima-mustikakook
pilt: Sirelyn Pommer

Pole midagi mõnusamat, kui üks tõeliselt maitsev kook, mis on südamega tehtud.

Sirelyn Pommer jagab oma lemmikut kohupiima-mustikakoogi retsepti, mille ta avastas enda jaoks kolm aastat tagasi.

Vaja läheb:

Põhi:

150g kaerajahu

1dl kaerakliisid

75g roosuhkrut

2 tl vanillisuhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

100g võid

suts soola

1 muna

Tee nii:

Sulata või, mikserda suhkru ja munaga, lõpuks sega juurde jahu-küpsetuspulbri segu ja vala vormi.

Peale 300g mustikaid (võib ka vaarikaid)

Kohupiimamass:

5 muna

120g suhkrut

800g vanilli ricotta kohupiima

veidi sidrunimahla

2 tl vanillisuhkrut

3spl jahu

100g hapukoort

Tee nii:

Mikserda kõik need komponendid omavahel massiks ja lisa marjadele!

Peale:

100g toasooja võid

100g suhkrut

150g kaerajahu ja kliide segu (võib ka lihtsalt kaerajahu olla)

2 tl vanillisuhkrut

1 tl kaneeli

Tee nii:

Näpi või mikserda kõik koostisosad puruks ja aseta vormi peale. Küpseta kooki 200 kraadises ahjus umbes 45 minutit.

Lase jahtuda ja serveeri järgmisel päeval!