Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT! ŠOKOLAADIGA hõrgutavad figuurijäätised

Tegu on imelihtsa magustoiduga, mida saab pakkuda jäätise asemel ning tegelikult võiks neid nimetada lausa valejäätisteks, sest põhikomponendiks on siinkohal hoopis tervislikkusest pakatav banaan. Sellest tulenevalt ka pealkiri šokolaadiga hõrgutavad figuurijäätised - tegu on tõepoolest figuurisõbraliku maiusega.

Tegu on imelihtsa magustoiduga, mida saab pakkuda jäätise asemel ning tegelikult võiks neid nimetada lausa valejäätisteks, sest põhikomponendiks on siinkohal hoopis tervislikkusest pakatav banaan. Sellest tulenevalt ka pealkiri: šokolaadiga hõrgutavad figuurijäätised - tegu on tõepoolest figuurisõbraliku maiusega.

Šokolaadikreemi sisse kastetud banaanid, mis on kaetud pähkli- või muu meelepärase puruga, on mõnus pärastlõunane amps, mis annab energiat, et õhtusöögini vastu pidada. Aga miks mitte pakkuda neid ka külalistele, sest neid on väga lihtne teha ja aega ei kulu ka palju. Või siis on need tore vaheldus lihtsalt banaani söömisele.

Vaja läheb:

2 banaani
30 g tumedat šokolaadi
30 g 35% rõõska koort (vahukoort)
meelepäraseid lisandeid, nt purustatud pistaatsiapähkleid või mandleid, kookoshelbeid, mandlilaaste
6 pulka (näiteks jäätisepulka, aga sobib ka grilltikk)

Tee nii:

Kuumuta vahukoor väikses potis, kuid ära lase sel keema tõusta. Keera kuumus maha, lisa šokolaaditükid ning sega, kuni need sulavad. Vala segu mõnda kõrgemasse anumasse, siis on lihtsam banaane šokolaadikreemi sisse kasta.
Lõika banaan kolmeks. Torka ühte otsa pulk, teine kasta kolmandiku jagu šokolaadi sisse. Puista kohe peale meelepärast segu. Aseta banaanid küpsetuspaberiga kaetud taldrikule ja tõsta külmkappi tahenema. 

Retsept on Teevi blogis siin