Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: TOITUMISNÕUSTAJA ROBERT NOOLE šokolaadine magustoit

Pühadeaeg on käes ning see tähendab ka tavapärasest erilisemaid roogasid ning siinkohal tasuks vahelduseks proovida hoopis miskit tervislikku ja samas ka imemaitsvat! Toitumisnõustaja Robert Nool jagas meile ülimalt maitsva ning kergesti valmiva magustoidu retsepti, millega saavad hakkama ka lapsed. 

Pühadeaeg on käes ning see tähendab ka tavapärasest erilisemaid roogasid ning siinkohal tasuks vahelduseks proovida hoopis midagi tervislikku ja samas ka imemaitsvat! Toitumisnõustaja Robert Nool jagas meile ülimalt maitsva ning kergesti valmiva magustoidu retsepti, millega saavad hakkama ka lapsed. 

Robert, kes on ka terviseportaali Raudne Tervis eestvedaja, hindab täisväärtuslikku sööki ning kvaliteedi osas ta järeleandmisi ei tee. Allpool on välja toodud hõrk retsept, kuidas valmistada gluteenivabu küpsetamata pühademunasid šokolaaditükkidega!

Need maiustused sisaldavad märkimisväärses koguses kiudaineid, valke ja kasulikke rasvhappeid!

Gluteenivabad küpsetamata pühademunad šokolaaditükkidega:

Komponendid:

80 g / 175 ml kookosjahu
80 g / 80 ml pähkli- või mandlivõid
3 spl vahtrasiirupit või mett
80 ml rõõska koort või kookospiima
peotäis šokolaaditükke
näpuotsatäis meresoola
tumedat šokolaadi katteks

*Taimse versiooni jaoks kasuta taimset piima ja piimavaba šokolaadi.

Valmistamine:

1. Sega kausis kuivained

2. Sega kokku pähkli-/mandlivõi ja vahtrasiirup/mesi

3. Lisa magustatud pähklivõi ja šokolaaditükid kuivainetele ja sega

4. Lisa segule koort/kookospiima lusikatäis korraga ja sega massi iga lusikatäie lisamise järel, kuni kogu koor/piim on seguga ühtlase massi moodustanud

5. Rulli massist munakujulised pallid ja aseta need ahjupaberile

6. Aseta valmis munad 30 minutiks külmkappi

7. Sulata tume šokolaad ja kasta iga tahenenud muna vedelasse šokolaadi ja seejärel ahjupaberile tahenema tagasi

8. Serveeri, kui šokolaad on tahke ja säilita külmkapis.