Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: VÄLJAST KRÕBE, seest pehme juustukoogitäidisega kringel

Karin Karu

hõrgutis
hõrgutis — FOTO: Sandra Daškova

Kolme lapse ema Sandra Daškova on tõeline koogimeister, kes oskab valmistada imelisi hõrgutisi.

Lihavõtte pühade raames võiks kindlasti proovida Sandra erilist juustukoogitäidisega kringlit, mis on väljast krõbe ja seest pehme.  

Küpsetise valmistamiseks läheb tarvis:

Tainas:

300ml piima
40g värsket pärmi
650-700g jahu
120g suhkrut
3 muna
110g toasooja võid
9g soola
2spl sidrunikoort

Täidis:

450g traditsioonilist käsitöö kohupiima (ämbris)
2 muna
2spl sidrunikoort
100g rosinaid, kuivatatud aprikoosi
85g suhkrut
1tl vanillipastat

Valmistamisjuhend:
Tee piim käesoojaks ning lahusta selle sees pärm. Lisa segule jahu, suhkur, 2 muna ja 1 munakollane (munavalge jäta alles), või, sool ja sidrunikoor. Sega ja sõtku tainast seni, kuni see lööb kausi ja käte küljest lahti. Peaksid saama ilusa siidise, pehme ja elastse taina. Pane tainas kaussi, kata toidukilega ning lase soojas kohas kerkida umbes 1,5h.
Täidise valmistamiseks haki rosinad ja aprikoos tükkideks. Sega omavahel kohupiim, muna, sidrunikoor, hakitud rosinad ja aprikoosid, suhkur ja vanillipasta.
Jaga kerkinud tainas neljaks osaks. Üks osa rulli jahusel pinnal lahti 25cm suuruseks kettaks. Tõsta ketas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Teistest osadest tee umbes 85cm pikkused ribad. Punu ribad oma vahel kokku ilusaks patsiks. Tõsta pats ketta ääre peale nii, et keskele jääks tühi auk. Pane patsi otsad omavahel ilusti kokku. (vaata Instagrami postitusest pilte). Kata kringel köögirätikuga ja tõsta sooja kohta umbes 30-45 minutiks uuesti kerkima.
Tõsta kringli keskele täidis. Sega omavahel alles jäänud munavalge ja väheke vett, sellega pintselda tainas. Pane kringel eelnevalt soojendatud ahju 180 kraadi juurde 30-35 minutiks küpsema. Lase kringlil täielikult jahtuda ning naudi!