RETSEPT: VANAEMA imeline õunamoos

6 kommentaari
RETSEPT: VANAEMA imeline õunamoos

Tegelikult on õunamoosi üsna lihtne ise kodus valmistada. Küpseta veel juurde pannkooke või söö niisama pehmel saiaviilul koos klaasitäie piimaga – keele viib ta alla igatmoodi. Kui aga moosi ilusasse purki paned ja lindiga kaunistad, saab sellest kõige armsam ja väärtuslikum kingitus. 

Vaja läheb: 

2 kg kodumaiseid õunu
600 g moosisuhkrut
1 spl kaneeli
2 dl vett

Tee nii: 

Kasuta moosi valmistamiseks kodumaiseid õunu. Koori õunad, puhastada need seemnetest ja tükelda. Aseta tükeldatud õunad keedunõusse ja lisa 2 dl vett. Pane keskmisel kuumusel keema. Lase umbes 10-15 minutit vaikselt podiseda või nii kaua, kuni õunad pehmed on, sega aeg-ajalt. 

Seejärel lisa moosisuhkur ja kaneel ning keeda tasasel tulel veel 10–15 minutit, vahepeal segades. Tõsta moos klaaspurkidesse ning kaaneta. Lase moosil jahtuda ning seejärel tõsta purgid külma. Moos säilib avamata vähemalt aasta aega, kui säilitad seda pimedas ja kuivas kohas. 

 

allikas: Ilta Sanomat