Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: VÕRRATU JÕULUKEEKS, kus millegagi pole koonerdatud

Selle rikkaliku keeksi peale saab alati kindel olla, ent kindlasti tuleks siinkohal valmistamine ette võtta vähemalt paar päeva enne suurt sündmust. Ideaalis võiks keeks lausa nädal või kaks maitsestuda - paku seda külalistele näiteks vana-aastaõhtul! Koostisosadega võib julgelt mängida võttes kasutusele just need kuivatatud puuviljad ja marjad ning pähklid, mis kodus parasjagu olemas on.

 

Rikkalik jõulukeeks puuviljade ja pähklitega!

Vaja läheb:

450 g kuivatatud puuvilju

150 g pähkleid

2 dl rummi

250 g võid

4 muna

150 g suhkrut

200 g nisujahu

80 g mandlijahu

2 tl küpsetuspulbrit

¼ tl soola

1,5 tl piparkoogimaitseainet

Tuhksuhkrut peale raputamiseks

Tee nii: 

Esmalt tükelda kuivatatud puuviljad väiksemateks tükkideks ja aseta kaussi rummi sisse maitsestuma. Ideaalis võiksid kuivatatud puuviljad 12 tundi rummis maitsestuda, ent piisab ka neljast tunnist. 
Vahusta toasoe või ja suhkur ning lisa ükshaaval vahustades munad. Sega omavahel hoolikalt läbi jahu, piparkoogimaitseaine, sool ja küpsetuspulber. 
Nüüd lisa kuivained vahustatud munasegu hulka ja seejärel sega sisse alkoholis leotatud puuviljad ning väiksemaks hakitud pähklid. 
Sega kõik ühtlaseks massiks ning tõsta eelnevalt võitatud keeksivormi.
Küpseta 175 kraadises ahjus umbes 50-55 minutit. Lase keeksil jahtuda ja eemalda vormist. 

Aseta jahtunud keeks fooliumi sisse ja jäta jahedamasse kohta umbes 1-2 nädalaks (temperatuur võiks umbkaudu olla 13 kraadi) maitsestuma.

Enne serveerimist raputa peale tuhksuhkrut.