Reklaam sulgub sekundi pärast

NÄDALALÕPU RETSEPT: VÜRTSIKAS AVOKAADO hummus küüslauguga

Taimne Teisipäev

pilt: Shutterstock

Avokaado kreemjas tekstuur sobib hummuse valmistamiseks lausa oivaliselt.

Küüslauk ja köömned lisavad aga põneva maitsenüansi - tulemuseks saad ideaalse võileivamäärde või hoopiski dipikastme. Vaja läheb: Pool küpset avokaadot 1 purk (400 g) kikerherneid, kurnatud ja loputatud 80 ml (5 sl) tahiinit ehk seesamiseemnepastat 60 ml värsket laimimahla 1 küüslauguküüs, purustatud Maitse järgi soola ja musta pipart ¼ tl jahvatatud köömneid 1 tassitäis koriandrilehti 2 sl oliiviõli Valmistamine: Lisa köögikombaini või kaussi avokaado, kikerherned, tahiini, laimimahl, küüslauk, sool, pipar, köömned ja koriander. Töötle kombaini või saumikseriga, kuni segu on ühtlane, umbes minut aega. Lisa 2 sl oliiviõli ja töötle, kuni segu on kreemjas ja õhuline. Vajadusel lisa maitse järgi soola.