NÄDALALÕPU RETSEPT: VÜRTSIKAS AVOKAADO hummus küüslauguga

1 kommentaar
NÄDALALÕPU RETSEPT: VÜRTSIKAS AVOKAADO hummus küüslauguga
pilt: Shutterstock

Avokaado kreemjas tekstuur sobib hummuse valmistamiseks lausa oivaliselt.

Küüslauk ja köömned lisavad aga põneva maitsenüansi – tulemuseks saad ideaalse võileivamäärde või hoopiski dipikastme.

Vaja läheb:

Pool küpset avokaadot

1 purk (400 g) kikerherneid, kurnatud ja loputatud

80 ml (5 sl) tahiinit ehk seesamiseemnepastat

60 ml värsket laimimahla

1 küüslauguküüs, purustatud

Maitse järgi soola ja musta pipart

¼ tl jahvatatud köömneid

1 tassitäis koriandrilehti

2 sl oliiviõli

Valmistamine:

Lisa köögikombaini või kaussi avokaado, kikerherned, tahiini, laimimahl, küüslauk, sool, pipar, köömned ja koriander. Töötle kombaini või saumikseriga, kuni segu on ühtlane, umbes minut aega. Lisa 2 sl oliiviõli ja töötle, kuni segu on kreemjas ja õhuline. Vajadusel lisa maitse järgi soola.