Reklaam sulgub sekundi pärast

Rohelised räimepallid redisega

 

Eesti rahvuskala räim on niisugune tooraine, mida keegi vaevalt grammi kaupa ostab. Ikka mitu kilo korraga ja mis saab veel paremat olla, kui otse pannilt tulnud kuumad praetud räimed hea kartuli ja külma kastmega. Praadimine on ka niisugune tegevus perenaisele, et teeks korraga ja kohe rohkem. Et siis ülejäägid vanaema retsepti järgi näiteks marineerida. Aga võib ka soolaseid suupisteid teha.

Räimepallide kokku segamine ja rohkes maitserohelises veeretamine ei ole suurem vaev, kui mõne segasalati hakkimine. Praetud räime asemel võib ka kasutada suitsuräime või mõnda muud suitsukala, kus eeltöö kala valmimiseks juba tehtud.


 

Eesti rahvuskala räim on niisugune tooraine, mida keegi vaevalt grammi kaupa ostab. Ikka mitu kilo korraga ja mis saab veel paremat olla, kui otse pannilt tulnud kuumad praetud räimed hea kartuli ja külma kastmega. Praadimine on ka niisugune tegevus perenaisele, et teeks korraga ja kohe rohkem. Et siis ülejäägid vanaema retsepti järgi näiteks marineerida. Aga võib ka soolaseid suupisteid teha.

Räimepallide kokku segamine ja rohkes maitserohelises veeretamine ei ole suurem vaev, kui mõne segasalati hakkimine. Praetud räime asemel võib ka kasutada suitsuräime või mõnda muud suitsukala, kus eeltöö kala valmimiseks juba tehtud.


Vaja läheb:

250 g praetud räimefileesid

90 g Võru juustu Edam

2 viilu riivitud musta leiba

2 keedetud muna

90 g krevetimaitselist Merevaiku

2 šalottsibulat

5 spl lahjat majoneesi

1 tl mädarõigast

2 tl Felixi Inglise sinepit

punt redist

rohkelt murulauku, rohelist sibulat, tilli, peterselli

soola, pipart

 

Riivi juust, leib, haki munad, šalottsibulad ja räimefileed ning redised. Pane koos sulatatud juustu ja majoneesi, sinepi ning mädarõika ja rohke hakitud maitserohelisega suuremasse kaussi ja sega saumikseriga ühtlaseks tihkeks massiks. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Vormi lusika abil ja sõrmi niisutades meelepärase suurusega pallid. Haki lõikelaual murulauku, tilli, rohelist sibulat, peterselli peeneks ja veereta räimepalle veidi rohelises massis ja aseta taldrikule.

Räimepalli segu sobib hästi ka leivakatteks või fooliumis küpsetatud kartulite täidiseks. 

 

 

Pille Viljamaa