Eesti rahvuskala räim on niisugune tooraine, mida keegi vaevalt grammi kaupa ostab. Ikka mitu kilo korraga ja mis saab veel paremat olla, kui otse pannilt tulnud kuumad praetud räimed hea kartuli ja külma kastmega. Praadimine on ka niisugune tegevus perenaisele, et teeks korraga ja kohe rohkem. Et siis ülejäägid vanaema retsepti järgi näiteks marineerida. Aga võib ka soolaseid suupisteid teha. Räimepallide kokku segamine ja rohkes maitserohelises veeretamine ei ole suurem vaev, kui mõne segasalati hakkimine. Praetud räime asemel võib ka kasutada suitsuräime või mõnda muud suitsukala, kus eeltöö kala valmimiseks juba tehtud. Eesti rahvuskala räim on niisugune tooraine, mida keegi vaevalt grammi kaupa ostab. Ikka mitu kilo korraga ja mis saab veel paremat olla, kui otse pannilt tulnud kuumad praetud räimed hea kartuli ja külma kastmega. Praadimine on ka niisugune tegevus perenaisele, et teeks korraga ja kohe rohkem. Et siis ülejäägid vanaema retsepti järgi näiteks marineerida. Aga võib ka soolaseid suupisteid teha. Räimepallide kokku segamine ja rohkes maitserohelises veeretamine ei ole suurem vaev, kui mõne segasalati hakkimine. Praetud räime asemel võib ka kasutada suitsuräime või mõnda muud suitsukala, kus eeltöö kala valmimiseks juba tehtud. Vaja läheb: 250 g praetud räimefileesid 90 g Võru juustu Edam 2 viilu riivitud musta leiba 2 keedetud muna 90 g krevetimaitselist Merevaiku 2 šalottsibulat 5 spl lahjat majoneesi 1 tl mädarõigast 2 tl Felixi Inglise sinepit punt redist rohkelt murulauku, rohelist sibulat, tilli, peterselli soola, pipart Riivi juust, leib, haki munad, šalottsibulad ja räimefileed ning redised. Pane koos sulatatud juustu ja majoneesi, sinepi ning mädarõika ja rohke hakitud maitserohelisega suuremasse kaussi ja sega saumikseriga ühtlaseks tihkeks massiks. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Vormi lusika abil ja sõrmi niisutades meelepärase suurusega pallid. Haki lõikelaual murulauku, tilli, rohelist sibulat, peterselli peeneks ja veereta räimepalle veidi rohelises massis ja aseta taldrikule. Räimepalli segu sobib hästi ka leivakatteks või fooliumis küpsetatud kartulite täidiseks. Pille Viljamaa
Grete ja Ergo Kuld — FOTO: Erlend Štaub Seltskonnauudised LAITMATU VÄLIMUSEGA GRETE KULD paljastas üllatavad detailid oma eraelust
2023. aastal toimunud kunstifestivali “Ma ei saa aru” töötoast — FOTO: Aron Urb Ilu ja mood Homme algab moekunsti fookusega kunstifestival “Ma ei saa aru”
Mai-Liis Kivistik — FOTO: GoodNews, Evelin Kruus Nipinurk VIDEO! Miks on oluline pöörata tähelepanu rühile ja rühiharjutustele?
meigitud naine trennis — FOTO: 123rf.com EKSKLUSIIV Ilu ja mood KAS TRENNIS tohiks meiki kanda või mitte: vastab õppiv kosmeetik Brit Marii Tomingas
kasvuhoone — FOTO: 1A.ee Sisuturundus Kasulik juhis: kuidas valida kasvuhoone, mis sobib rõdule või katuseaeda?
Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma? — FOTO: Serenita Sisuturundus Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma?